ma 22 okt 12

Shinedown

+ Redlight King + Exit Ten

Tickets
LocatieDommelsch Zaal
Zaal open19:00 uur
Aanvang19:30 uur
Tickets€ 18,50EX. SERV. KOSTEN
VerkoopSTART 13-7-2012

Only NL

De Amerikaanse rockband Shinedown werd in 2001 in Jacksonville (Florida) opgericht en verkocht in tien jaar tijd wereldwijd meer dan tien miljoen albums. De band kwam voor het eerst onder de aandacht na het coveren van Lynyrd Skynyrd’s klassieker ‘Simple Man’ en groeide uit tot een zeer gewilde metalact: Godsmack, Disturbed, Rob Zombie en Alter Bridge vroegen Shinedown mee op tournee. De langverwachte vierde plaat Amaryllis, opgenomen met topproducer Rob Cavallo (o.a. Green day en Kid Rock), werd in maart van dit jaar bij Roadrunner uitgebracht.
Shinedown staat anno 2012 nog steeds voor een typisch Amerikaans rockgeluid: lekkere nummers met catchy hooks en goede zang en op zijn tijd mooie, rustige nummers. Ook leuk om te weten: Shinedown leverde dit jaar met het nummer ‘I’m Alive’ een bijdrage aan de soundtrack van The Avengers! Het uitbrengen van 'Amaryllis' wordt door ras live-act Shinedown natuurlijk met een uitgebreide tour ondersteund en dan is 013 uiteraard the place to be!

Het voorprogramma wordt ingevuld door Redlight King. In de VS is dit allang geen onbekende meer, want ook deze heren droegen bij aan de soundtrack van The Avengers met het nummer 'Comeback'. Deze rockband schrijft nummers met kop en staart, met het hart op de juiste plaats. Ze zijn niet vies van hiphopinvloeden, maar Redlight King verzandt nergens in flauwe nu-metal.
De Engelse rockband met post-hardcore invloeden Exit Ten opent de avond.

Let op! Er zijn tevens tickets verkrijgbaar inclusief meet and greet en andere goodies. Bekijk die tickets hier.

Tijdschema (onder voorbehoud):
19:30-20:00 Exit Ten
20:30-21:00 Redlight King
21:30-23:00 Shinedown

Share this

Reageer

Nu in de voorverkoop

Verplaatst