VACATURE: Productiemanager
Toon menu

VACATURE: Productiemanager

08mei

013 is het grootste poppodium van Nederland. Met shows variërend van 300 tot 3000 bezoekers hebben we een grote diversiteit aan activiteiten, nog los van vlaggenschip festivals als WOO HAH! en Roadburn. Het succes van 013 is gestoeld op een enthousiast team dat hecht en hard met elkaar werkt in een informele sfeer. Met een relatief klein vast team verzetten we bergen werk, elke dag weer. Gezamenlijk zorgen we ervoor, dat de artiest, groot of klein, zijn of haar allerbeste show kan geven binnen 013. Tegelijkertijd moet dit event voor ons publiek een fantastische ervaring zijn. Dát is onze drijfveer en hierin proberen we onszelf keer op keer te verbeteren.

013 organiseert zo'n 350 activiteiten per jaar, voor in totaal ruim 300.000 bezoekers. Het vaste team van 013 bestaat uit 40 medewerkers met daar omheen een grote schil van zo’n 300 enthousiaste vrijwilligers, oproepkrachten en freelance medewerkers.

013 is op zoek naar een:

PRODUCTIEMANAGER (m/v) VOOR MINIMAAL 32 MAXIMAAL 36 UUR PER WEEK

Als productiemanager vervul je een belangrijke spilfunctie binnen 013. Nadat een boeking compleet is, liggen de touwtjes om deze activiteit voor te bereiden en tot een goed einde te brengen volledig in jouw handen. Je zorgt ervoor dat alle wensen van de artiest - voor, tijdens én na de show - tot in de puntjes geregeld zijn. Je zoekt hiervoor proactief de aansluiting met diverse andere afdelingen binnen 013 en voorziet iedereen tijdig van de juiste informatie. Tijdens de voorbereiding van een show ben jij het belangrijkste aanspreekpunt binnen 013 én naar de artiest toe.

Je geniet ervan om losse eindjes zorgvuldig aan elkaar te knopen en het onmogelijke mogelijk te maken. Dat dit zeker niet altijd binnen een 9 tot 5 omgeving gebeurt, vind je vanzelfsprekend. Je bent je bewust van je rol binnen het tot stand komen van een activiteit en weet moeiteloos de verbinding te maken waar deze nodig is. Uiteindelijk geniet je, net als je collega’s, gezamenlijk van het eindproduct: de show!

Korte functie-inhoud:

 • je bereidt planmatig en proactief de concerten, dance-avonden, festivals en overige activiteiten voor;
 • je vervult een verbindende, regisserende en oplossingsgerichte rol tussen partijen zoals opdrachtgevers, promoters, uitvoerders en leveranciers;
 • je hebt het overzicht en behoudt regie tijdens activiteiten en bent daarmee eindverantwoordelijk voor de veiligheid van de artiesten en het podiumpersoneel. Je bent tevens mede verantwoordelijk voor de veiligheid van het publiek tijdens activiteiten;
 • je hebt oog voor efficiency èn voor kwaliteit en weet daar constant mogelijkheden in op te merken en verbetering in door te voeren, zonder de balans uit het oog te verliezen;
 • je bent mede verantwoordelijk voor het optimaal en efficiënt inroosteren van podiumpersoneel;
 • je bent verantwoordelijk  voor de financiële en administratieve afwikkeling met de artiest, in goed overleg met de programmeur;
 • werktijden: onregelmatig. Zo veel mogelijk aangepast op activiteiten, ook op avonden en in de weekenden.

Functie-eisen:

 • HBO werk- en denkniveau;
 • enige jaren ervaring in een vergelijkbare functie;
 • beheerst (ook vaktechnisch) de Engelse taal;
 • woonachtig binnen een straal van 40 kilometer van Tilburg is een pre;
 • vereiste eigenschappen: uitstekende coördinerende en organisatorische vaardigheden, proactief, teamplayer, klantgericht, communicatief sterk, flexibel, accuraat, vermogen tot improviseren, stressbestendig, kan zelfstandig beslissingen nemen, representatief, goede fysieke conditie.

Salarisindicatie: brutoloon per maand bij 36 uur per week, afhankelijk van leeftijd en ervaring tussen € 2.042 en € 2.974 per maand, functieniveau 6, CAO Nederlandse Poppodia en -Festivals.

INTERESSE? STUUR JE SOLLICITATIEBRIEF MET CV  VOOR 1 JUNI A.S. NAAR VACATURES@013.NL TER ATTENTIE VAN RUUD LEMMEN, HOOFD PROGRAMMA EN PRODUCTIE. 013 STREEFT NAAR CULTURELE DIVERSITEIT IN HAAR ORGANISATIE. WE NODIGEN DAAROM NADRUKKELIJK GEÏNTERESSEERDEN MET EEN ANDERE DAN EEN NEDERLANDSE CULTURELE ACHTERGROND TE SOLLICITEREN. ACQUISITIE NAAR AANLEIDING VAN DEZE ADVERTENTIE WORDT NIET OP PRIJS GESTELD.