013 logo
Protoje & The Indiggnation
Protoje & The Indiggnation

Protoje & The Indiggnation

  • Soundsystem United Sounds

In Jamaica is een ware opbloei in de reggae scene aan de gang, door de pers ook wel betiteld als ‘The Revival’. Aan kop van deze nieuwe beweging staat de songwriter en filosofisch denker Oje Ken Ollivierre, beter bekend als Protoje. Zijn eerste album, ‘The Seven Year Itch’, zette de toon van deze revival: frisse, organische muziek met kritische teksten die je aan het denken zetten. Het debuutalbum sloeg in als een bom en haalde hoge noteringen in de albumlijst van Frankrijk (#3), VS (#4) en Canada (#2). Samen met zijn band The Indiggnation tourde hij door onder andere Duitsland, de Verenigde Staten, Engeland en Frankrijk. ‘The Eight Year Affair’ komt twee jaar later uit met daarop de single ‘Kingston Be Wise’, op de dag van de release werd dit de meest bekeken Youtube video in Jamaica ooit. Dit tweede album bewijst dat Protoje een vaste waarde is binnen de wereldwijde reggae scene. De fijne flow en warme stem maar vooral ook zijn gevoel voor melodie en catchy liedjes maken de muziek zeer verslavend. Protoje bewijst dat reggae van alle tijden is.

Vanavond is hij terug in 013 ter promotie van zijn derde album ‘Ancient Future’. Zijn nieuwe single ‘Who Knows ft. Chronixx’ (die afgelopen april zelf nog in 013 stond) is in mei uitgekomen en klinkt veelbelovend. Vorig jaar knalde het dak er al af in 013 dus we hebben hem met veel plezier nog een keer te gast!

Het Tilburgse collectief Soundsystem United Sounds draait voor en na de show de beste reggae en roots 'n culture platen!

Foto door Ben

  • Entree
    • € 15,-
    Incl. servicekosten
  • Datum di 18 nov '14
  • Zaal Next
Tijden
  • Zaal open
  • Aanvang
Een gedetailleerd tijdschema wordt in de week van het event bekendgemaakt.

Meer voor jou

Bekijk programma