013 logo
AFGELAST: Belle and Sebastian
AFGELAST: Belle and Sebastian
Afgelast

AFGELAST: Belle and Sebastian

  • Other Lives

Helaas is deze show gecanceld vanwege de gezondheid van zanger Stuart Murdoch. Het officiële statement is hieronder te lezen. Er komt voor deze show geen vervangende datum. Gekochte tickets kunnen geretourneerd worden. Bezoek de website van Ticketmaster voor meer informatie over het retourneren van je Ticket.

“Belle and Sebastian regret to announce the cancellation of their upcoming tour of mainland Europe. This is due to lead singer Stuart Murdoch’s current health.
It is a huge disappointment for us not to make the concerts, and the decision was not taken easily.
Stuart wants nothing else but to be able to play and sing for you, but has to get better first.

We hope you understand.
Love and respect, as always
Belle and Sebastian”

_______________________________________________
Het Schotse Belle And Sebastian opereert al sinds de jaren negentig vanuit een zelf gecreëerde, bijzondere muzikale niche waarin aanvankelijk folk en indiepop de toon zetten. Debuut ‘Tigermilk’ (1996) klinkt lieflijk, ontwapenend, maar ook ongekend pakkend. De groep uit Glasgow blijkt geen eendagsvlieg, want ook het latere materiaal wordt lovend ontvangen. Groepsleider Stuart Murdoch is dan ook een ongekend talent als het aankomt op schrijven van fraaie liedjes. 

Dat blijkt ook weer op het negende studioalbum dat eerder dit jaar is verschenen. ‘Girls In Peacetime Want To Dance’ laat weer een worp catchy liedjes horen waarop die formule voorzien wordt van dansbare disco-invloeden. Helaas voor de fans is Belle And Sebastian niet bepaald de band die in Nederland de deur plat loopt. Sterker nog, op een handvol festivalshows na is de groep hier al bijna 10 jaar (!) niet meer langs geweest in de clubs. Het maakt deze exclusieve show in 013 nu al tot een bijzondere en zeldzame happening!

Je hebt supports meenemen en supports meenemen. Belle And Sebastian maakt het wel heel bont en nemen de geweldige band Other Lives mee! De orkestrale indierock van deze Amerikanen leverde in 2011 het hele fijne album 'Tamer Animals' op, wat in veel jaarlijsten terug te vinden was. Dit jaar kwam de opvolger 'Rituals' uit, die het niveau van zijn voorganger met gemakt haalt. Niet te missen!

Afgelast
  • Entree
    • € 32,50
    Incl. servicekosten
  • Datum zo 29 nov '15
  • Zaal Main
Tijden
  • Zaal open
  • Aanvang
Een gedetailleerd tijdschema wordt in de week van het event bekendgemaakt.