King Of The World
Toon menu
za 14 mrt '15

King Of The World

+ Grim Tim

Voorverkoop start: wo 3 dec '14 10:00u

Het verhaal van deze heuse Nederlandse all-star band begint bij ras-gitarist Erwin Java (Cuby & The Blizzards). Na het overlijden van Harry 'Cuby' Muskee, had Erwin het lang moeilijk. Hij deed wel wat muzikale projecten, maar een échte band, dat voelde toch niet helemaal goed. Totdat drummer Fokke de Jong (Normaal) opbelde, met het idee om de allerbeste Nederlandse bluesband te beginnen. De twee vrienden trommelden ook zanger/bassist Ruud Weber (Snowy White) en toetsenist Govert van der Kolm (o.a. Matt Schofield, Dede Priest) op en begonnen te spelen.

De klik was er meteen en inmiddels mocht King Of The World al opdraven in Vrije Geluiden (als eerste bluesband ooit!), bij Derksen On The Road (die een complete aflevering aan de band wijdde!) en bij Pauw en Witteman. Ze speelden op Bluesrock Tegelen, Ribs&Blues, R&B Night Groningen en zelfs North Sea Jazz. En ze brachten inmiddels twee prachtplaten uit: 'Can't Go Home' en 'KOTW'. En om te laten zien dat we écht niet overdrijven: op de Dutch Blues Awards 2014, wonnen ze de awards voor beste band, gitarist, bassist, drummer én toetsenist. De koningen van de blueswereld!

Vanavond warmt Grim Tim de zaal op met alternatieve blues-rock. De band uit Eindhoven laat zich inspireren door acts als Led Zeppelin en Jeff Buckley. Vorig jaar brachten zij hun debuutalbum 'Satisfriction' uit.

Zij waren erbij
+ Was jij er ook bij?