Soilwork
Toon menu
do 10 dec '15

Soilwork

+ Hatesphere + T.A.N.K.

Voorverkoop start: vr 22 mei '15 10:00u

Een begrip in de metalwereld, ze gaan al 20 jaar mee, hebben 8 studio-albums op hun naam en toch was 2003 de laatste keer dat ze in 013 stonden. We zijn dan ook enorm blij dat Soilwork eindelijk weer terugkeert naar Tilburg! Als geen ander weet Soilwork deathmetal te mengen met catchy refreinen, geweldige gitaarsolo’s en een enorm gevoel voor hooks. Het leverde mijlpalen op als ‘Figur Number Five’ (2003) en ‘Stabbing The Drama’ (2005), maar eigenlijk staat elk album helemaal vol met sterke tracks.

Dat ze op grote hoogte zitten qua songschrijverschap, bewezen ze ook met ‘The Living Infinite’ (2013). Die plaat is Soilwork’s Magnum Opus met 20 nummers op 2 cd’s die afklokken op 85 minuten in totaal. Voor een hoop metalbands zou dat teveel van het goede zijn geweest, maar niet voor Soilwork. Die schudden zonder moeite 20 kontenschoppende tracks uit hun mouw. Dit jaar kwam er nieuw werk uit en dat brengt ze voor een exclusieve Nederlandse show naar 013!

Soilwork neemt geen flauwe support mee. Want ook Hatesphere is inmiddels een vaste waarde in de metalwereld.  De Deense band brengt al zo’n 8 albums lang kwalitatief hoogstaande deathmetal met groove- en thrashmetal invloeden. Prima affiche, dachten wij! De Franse melodische deathmetalband T.A.N.K. (Think of A New Kind) opent.