013 logo
Stadswacht: Waxahatchee + Steve Gunn + Woods
Stadswacht: Waxahatchee + Steve Gunn + Woods

Stadswacht: Waxahatchee + Steve Gunn + Woods

Samen met Incubate en Café Extase verzorgen we weer een nieuwe avond Stadswacht. En ook nu zit de avond weer propvol met artiesten die op het randje zitten van pop, indie en rock.

Hoewel het debuut van Waxahatchee onder de radar bleef, werd haar tweede album ‘Cerulean Salt’ plotseling door Pitchfork als ‘Best New Music’ bestempeld. Sindsdien is er geen enkel hip muziekblog wat nog niet over deze dame geschreven heeft. Haar punky slackerpop met hoog DIY-gehalte is dan ook onweerstaanbaar, desgelijks op het nieuwe album ‘Ivy Tripp’, dat vol staat met iets sfeervollere, maar even pakkende liedjes.

Steve Gunn is bevriend met The War On Drugs en heeft in de band gezeten van Kurt Vile. Logisch dus, dat er na het sterke album ‘Time Off’ (2013) in hipsterkringen reikhalzend uitgekeken werd naar de nieuwe Steve Gunn. De bluesy singer-songwriter maakte die verwachtingen vervolgens moeiteloos waar op ‘Way Out Weather’ (2014), rustig meanderend tussen americana en folk. Kicking The Habit gaf het meteen een AAA-stempel.

Woods begint eindelijk voet aan de grond te krijgen in Nederland. En dat mocht tijd worden ook, want voordat het erg fijne ‘With Light And With Love’ (2014) uitkwam, had de band al 6 (!) fantastische platen gemaakt. Een eenduidige beschrijving geven is lastig: de band wisselt zomerse indie, 60’s folkpop, psychedelica en americana moeiteloos af. 

Drie vrij geweldige bands, op één avond, in Tilburg, en dat voor nog geen tientje in de voorverkoop!

  • Entree
    • € 8,-
      Regular
    • € 10,-
      Evening
    Incl. servicekosten
  • Datum wo 19 aug '15
Tijden
  • Zaal open
  • Aanvang
Een gedetailleerd tijdschema wordt in de week van het event bekendgemaakt.