ContraContra
Toon menu
za 5 mrt '16

013 op locatie: releaseshow in Extase Tilburg

ContraContra

+ Marco Martens

Voorverkoop start: za 9 jan '16 10:00u
Dit concert vindt plaats in Extase Tiburg

Het Tilburgse label Bastaard Platen, met namen als Mathijs Leeuwis, Björn van der Doelen, Fake Billy & The False Prophets en Jeroen Kant op het roster toch al één van de fijnste (underground)labels van Nederland, heeft weer een toppertje te pakken. De oorspronkelijk Vlaamse band met inmiddels ook wat Tilburgs bloed ContraContra presenteert vanavond het debuutalbum Wrakjuweel in Extase.

Oorspronkelijk komt de band uit de punkscene. Die frustratie hoor je nog steeds terug, maar de muziek? Die is uitgehard tot een compleet eigenzinnige sound van psychedelische, donkere rock met Nederlandstalige oer-poëzie. Zelf beschrijven ze dat véél beter: “...een stomende, bonkende, krassende en grommende beukmachine waar Motorpsycho in een openbaar gevecht met Simon Vinkenoog is verzeild.” Dat dus. Wij willen hier ook nog wel de namen van Wovenhand, Nick Cave, Tamikrest, Mark Lanegan en misschien zelfs Neurosis aan toevoegen. Nee, die bands hebben niets met elkaar te maken. Tot ContraContra. 

De support komt vanavond van Marco Martens. Martens schildert met woorden, of dit nu op beats of met zijn muzikanten, Marco is altijd de ideale verteller in zijn luisterliedjes.

Was jij er bij?
+ Ben de eerste en