Opeth (uitverkocht)
Toon menu
vr 18 nov '16

Opeth (uitverkocht)

+ Sahg

Deze show is uitverkocht. Geen tickets? Onze vrienden van AB in Brussel hebben nog wel kaarten beschikbaar!

Opeth geldt al jaren als een waar muzikaal instituut. En al lang niet meer alleen op het gebied van de deathmetal waarmee de groep in de jaren negentig groot is geworden. De Zweedse groep – onder de bezielende leiding van zanger/gitarist/creatief opperhoofd Mikael Åkerfeldt – integreert al sinds de begindagen elementen uit diverse andere stijlen in het rijke geluid. Dat resulteert in heel veel variatie. Progressieve jaren zeventigrock, oude folk, blues, psychedelica; als je goed luistert, hoor je het allemaal terug in de machtige sound van Opeth.

Frontman Åkerfeldt heeft behalve zijn uitstekende grunt ook de beschikking over een heldere, zeer fraaie zangstem en dat komt zeker de laatste jaren steeds beter van pas. Opeth bewandelt namelijk nadrukkelijker het pad van de progressieve rock, zoals te horen op de ijzersterke albums ‘Heritage’ (2011), ‘Pale Communion’ (2014) en het nieuwe meesterwerk 'Sorceress' dat onder meer cd van de maand (oktober) in Aardschok werd: "het beste wat Opeth ooit heeft uitgebracht."

Ook de liveshows blijven onverminderd sterk, zoals op Roadburn 2014, toen Åkerfeldt een dag cureerde en uiteraard met zijn eigen band afsloot. Gedragen door muzikaal vakmanschap en gedreven door de onbegrensde passie voor muziek, zijn optredens van Opeth altijd een ware belevenis.

De show in 013 is de enige show die Opeth dit jaar in Nederland doet!

Een geweldige band als Opeth verdient natuurlijk een fenomenale support act. Wij maakten een vreugdesprong toen bekend werd dat Sahg mee naar 013 komt. Deze Noorse super doom–heavy-stoner rock/metalband uit Bergen bestaat uit vier kopstukken uit de Noorse metalcommunity: Tom Cato Visnes (o.a. King ov Hell, Gorgoroth, God Seed, Audrey Horne en supergroep I met leden van Immortal en Enslaved); Einar Selvik (alias Kvitrafn - bekend van onder meer Gorgoroth, Wardruna en Gaahl); Olav Iversen (Audrey Horne en Manngard) en Thomas Tofthagen (Audrey Horne). 

Zij waren erbij
+ Was jij er ook bij?