013 logo
Hooverphonic - 20 year anniversary
Hooverphonic - 20 year anniversary

Hooverphonic - 20 year anniversary

  • Few Bits

Hooverphonic komt voor het eerst in tien jaar weer naar Tilburg. Vanavond viert deze gevierde Belgische electropop-triphopgrootheid zijn twintigjarige jubileum in 013 Tilburg met een bijzonder semi-seated concert in onze Main. Alex Callier en Raymond Geerts versterken hun triphop-ambient popsongs door een tienkoppig strijkersensemble en door de stemmen van Pieter Peirsman, Kimberly Dhondt en Nina Sampermans. De set wordt opgebouwd uit nieuwe én oude hits; de laatste soms dicht aanleunend bij het origineel of juist in een totaal ander jasje gestoken.

Hooverphonic staat al jaren aan de top van de Belgische muziekscene en verwierf in deze periode een legendarische status. In eigen land is de groep een gekoesterd muzikaal instituut dankzij haar unieke eclectische geluid: een onweerstaanbare en opwindende mix van dansbare, bezwerende triphop, electronica, indie- en electropop. Het leverde een niet te stuiten reeks hits op waarvan ‘Mad About You’ uit 2000 en ‘Sometimes’ (2002) ook in Nederland werden gewaardeerd met een chartnotering. Hooverphonic bracht onlangs zijn negende studioalbum ‘In Wonderland’ uit die in eigen land dubbel goud werd.

Het Belgische Few Bits zal vanavond het voorprogramma verzorgen met hun vrolijke en dromige  indiepop. Eerder dit jaar bracht de band hun tweede album 'Big Sparks' uit en speelde ze in het voorprogramma van o.a. The Lemonheads, The War on Drugs en Vampire Weekend.

Er zijn zowel zit- als staanplaatsen bij deze show. Er hoeft geen ander ticket gekocht te worden.

  • Entree
    • € 21,-
    Incl. servicekosten
  • Datum vr 25 nov '16
  • Zaal Main
Tijden
  • Zaal open
  • Aanvang
Een gedetailleerd tijdschema wordt in de week van het event bekendgemaakt.