013 logo
Perturbator + Carpenter Brut
Perturbator + Carpenter Brut

Perturbator + Carpenter Brut

  • H09909

In welke dimensie deze twee creatieve geesten ons zullen brengen weten we nog niet precies, maar het zal mening synthwave liefhebber doen watertanden. James Kent, beter bekend als Pertubator, is al jaren het meesterbrein achter de retro-geïnspireerde donkere elektronische muziek die het afgelopen decennium haar heropleving beleefde. Hij breekt met de overbekende clichés van synthwave en leidt fans naar diepere, niet in kaart gebrachte gebieden. Zo bundelde hij vorig jaar nog zijn krachten met Johannes Persson (Cult of Luna) voor het Roadburn commissioned project Final Light. Verwacht donkere synths die worden samengevoegd met klassieke post-punk, goth, zware technoritmes en in-your-face gitaarriffs die je gegarandeerd sprakeloos achterlaten.

Het geluid van Carpenter Brut werd gevormd door een interesse in jaren '80 tv-shows en B-film soundtracks waar synthesizers in overvloed aanwezig waren. Franck Hueso begon muziek te schrijven als Carpenter Brut met de bedoeling geluiden uit horrorfilms, metal, rock en elektronische muziek te mengen. Gehuld in mysterie heeft de Franse act een voorliefde voor het occulte, kitscherige geluiden en vintage instrumenten. Hij toerde met o.a. Ghost, voor wie hij de succesvolle retro remix van Dance Macabre maakte. De muzikale basis van de band bestaat uit electro en metal, wat live resulteert in een oplevende en bizarre revival sound, waardoor ze een van de voorlopers zijn in de retro new wave scene. Met deze co-headlining show van deze Fransen verwachten we veel sfeer, een zeer filmische ambiance en een verbijsterende hoeveelheid heavy.

Het voorprogramma wordt verzorgd door een duo dat net zo goed als headliner op het podium zou kunnen staan. Ho99o9 mengt al meer dan tien jaar hiphop met keiharde punkriffs en vervormde elektronische producties. Het duo staat bekend om hun confronterende liveshows die je in een mum van tijd de moshpit in sleuren. De wervelwind die Ho99o9 heet komt het publiek eens goed op warmen voor de rest van de avond.

  • Entree
    • € 39,80
    Incl. servicekosten
  • Datum zo 19 nov '23
  • Zaal Main
Tijden
  • Zaal open
  • Aanvang
Een gedetailleerd tijdschema wordt in de week van het event bekendgemaakt.