013 logo
Het Zesde Metaal
Het Zesde Metaal

Het Zesde Metaal

Presented by: Music Film Festival

Ook in 2024 keert het Music Film Festival terug naar Tilburg! In het eerste weekend van september - van vrijdag 6 t/m zondag 8 september - kunnen filmfanaten hun hart ophalen bij 013, Pathé Tilburg, Paradox en Cinecitta voor drie dagen film en muziek.

Dit jaar zal er in een 013 een show van en interview gecombineerd met diverse filmfragmenten plaatsvinden met niemand minder dan Het Zesde Metaal! Deze Vlaamse dialectpop groep onder leiding van Wannes Cappelle is niet meer weg te denken uit de Belgische muziekwereld. Met klassiekers als ‘Ploegsteert’, ‘Naar De Wuppe’ en ‘Tid Van Ton’, en rijkelijk gevierde albums als ‘Nie Voe Kinders’ en ‘Calais’, heeft de band een ijzersterke reputatie opgebouwd als tekstueel sterk en poëtisch, maar net zo strak en vindingrijk instrumentaal gezien. Begin 2024 kwam de inmiddels gerenommeerde plaat ‘Het Langste Jaar’ uit die is ontstaan tijdens de hevigste periode uit de geschiedenis van de band. Medio 2022 sloeg het nieuws van de ongeneeslijke ziekte van gitarist en toetsenist Tom Pintens in als een bom, en het inspireerde de band om een album te maken in de intimiteit van de eigen kring. Met producer als rol leidde Pintens de band in de zomer van 2023 de studio in om nog een laatste keer alles te geven. Een maand na de opnames stierf hij.

Deze show wordt in het kader van Music Film Festival voorafgegaan door een interview met Wannes Cappelle door Jan Douwe Kroeske, gecombineerd met diverse filmfragmenten.

  • Entree
    • € 21,30
    Incl. servicekosten
  • Datum zo 08 sep '24
  • Zaal Next
Tijden
  • Zaal open
  • Aanvang
  • Einde
Een gedetailleerd tijdschema wordt in de week van het event bekendgemaakt.