013 logo
Popronde: 3voor12 Hollandse Nieuwe Podium
Popronde: 3voor12 Hollandse Nieuwe Podium

Popronde: 3voor12 Hollandse Nieuwe Podium

  • Robbing Banks
  • Capcap... cap
  • Ode To The Quiet

Popronde is een landelijk reizend festival dat elk najaar in de periode van september tot en met november plaatsvindt in een 30-tal steden door het hele land. De deelnemende podia zijn cafés, galeries, theatertjes, platenzaken, kerken en clubs in het centrum van een stad. Eén avond in het jaar zijn zij de etalage voor de nieuwe generatie popmuzikanten en is het centrum het festivalterrein. Natuurlijk doen wij dit jaar met 013 ook weer mee!  Vanavond zal het programma van Stage01 bestaan uit Hollands Nieuwe van 3voor12. Deze titel wordt door muzieksite 3voor12 toebedeeld aan interessante en veelbelovende acts uit Nederland.

Zo komt Robin Saaze langs met zijn one-man garage-rockband Robbing Banks. Hij is gitarist, drummer, zanger, producer en manager van zijn band, meer DIY dan dit krijg je het niet. Dat hoor je ook terug in de fijne garagerock die doet denken aan Ty Segall, Bass Drum of Death en Black Keys.

Iets subtieler is de sfeervolle ambientpop van Ode To The Quiet. De Utrechtse band zegt zelf geïnspireerd te zijn door Efterklang en Portishead, maar haar muzikaal spectrum reikt verder dan deze twee bands. De prachtige elektronische composities met klassieke invloeden maken deze band moeilijk te plaatsen. Een zekerheid is in ieder geval dat deze band de hele zaal muisstil kan krijgen. Live meemaken is warm aanbevolen.

De band capcap... cap uit Eindhoven trekt de lijn door en zorgt voor ingetogen elektronische new-wave met indie- en rockinvloeden. Dit is een band die haar tijd neemt en met sfeervolle opbouw de onderhuidse spanning geleidelijk laat toenemen tot een onvermijdelijke muzikale climax. Bewapend met een synthesizer, effectenpedalen en een elektronisch drumstel zullen zij deze avond een mooi stukje elektronica presenteren. 

Het mooiste van dit alles? De Popronde is geheel gratis, dus kom gezellig langs! 

  • Entree
  • Datum vr 17 okt '14
Tijden
  • Zaal open
  • Aanvang
Een gedetailleerd tijdschema wordt in de week van het event bekendgemaakt.

Meer voor jou

Bekijk programma