013 logo
Over 013

013 is er voor iedereen

In ruim twintig jaar tijd is 013 Poppodium uitgegroeid tot een begrip in Tilburg, Nederland en de wereld. En daar zijn we trots op. Ons team stelt alles in het werk om bezoekers vette, adembenemende, onvergetelijke live-ervaringen bezorgen. Om artiesten hun allerbeste shows te laten geven. Om samen met de muziekscene en fans de grenzen van hiphop, heavy music, alternative mainstream en electronic music op te zoeken. Om festivals als Roadburn, De Unie en Wij Zijn 13! te organiseren. Om te investeren in het talent van de toekomst. Om jonge opkomende artiesten vroeg een podium te bieden op één van onze satelliet locaties in de stad. Om ruimte te maken voor mensen met uiteenlopende ideeën, voorkeuren, achtergronden en overtuigingen. Dat is wat je van Poppodium 013 mag verwachten. Iedereen is welkom, 013 is er voor iedereen!

“013 is het grootste poppodium van Nederland. In onze twee zalen organiseren we 350 concerten per jaar voor 3000, 2300, 1400 en 700 bezoekers.”

Over 013

Alles goed

Popcultuur staat midden in de wereld, en Poppodium 013 dus ook. Hoe beter onze verbinding met de wereld om ons heen, hoe beter wij ons werk kunnen doen. En hoe beter we er ook écht voor iedereen kunnen zijn. Inclusie is daarom een belangrijke pijler waar we actief aan werken. Door positie te nemen in het maatschappelijke debat en door ons uit te spreken. Door te blijven leren. Zodat ons poppodium echt van iedereen wordt én blijft. Of het nu gaat om onze medewerkers, onze vrijwilligers of om onze bezoekers. Wie je ook bent, laat jezelf zien, bij 013 is #allesgoed.

Over 013

Genoeg gewaste

Goed zorgen voor de mensen die we ontvangen staat voor ons op de eerste plaats. En daar hoort voor ons ook bij: aandacht hebben voor de wereld om ons heen. Met onder andere hardcups, kraanwater in plaats van flessenwater, zonnepanelen, zero waste cooking en hergebruik van restwarmte uit ons gebouw verkleinen we onze ecologische voetafdruk stap voor stap. Het is genoeg gewaste. Dat wil trouwens niet zeggen dat we er al zijn. We werken continu aan verbetering. Lees hier meer over 013 & duurzaamheid.

Over 013

013 en talent

013 is het grootste poppodium van Nederland: dat brengt een verantwoordelijkheid met zich mee. Om te investeren in talent en dus in de toekomst. Op het gebied van muziek werken we met andere poppodia samen in Music Hub Brabant. 
 

Ook achter de schermen werken we keihard aan talentontwikkeling. Vrijwilligers en stagiairs leren we de ins en outs van het vak. Zodat ze, als ze dat willen, kunnen doorstromen naar een job in de cultuursector. Daarnaast stellen we onze deuren open voor onderwijs in en rond ons podium en we werken graag met hen samen.

Over 013

Onze legacy

Poppodium 013 is ontstaan vanuit één van de eerste echte poppodia in Nederland: het authentieke Noorderligt - dat samensmolt met de MuziekKantenWinkel (oefenruimtes voor beginnende bands uit Tilburg) en de Batcave (een podium met focus op de rafelranden van de jongerencultuur). De legacy van deze drie organisaties dragen we nog steeds trots met ons mee: lef en ondernemerschap, aandacht voor en investeren in talentontwikkeling en het opzoeken van rafelranden en grenzen van de popcultuur van nu. Het bracht internationale sterren als The Prodigy, Lorde en Chance the Rapper naar Tilburg. Dat we ons sinds de verbouwing in 2016 het grootste poppodium van Nederland mogen noemen, versterkt onze motivatie. De lat blijven we hoog leggen.

Over 013

013 in cijfers

Gemiddeld 350.000 bezoekers per jaar
・Gemiddeld 350 shows per jaar
・Capaciteit van 3000 bezoekers in de Main (ook mogelijk in 2300 of 1400 setting)
・Capaciteit van 700 bezoekers in de Next stage,
・Ontstaan uit 3 organisaties: Noorderligt, Batcave en MuziekKantenwinkel
6 satelliet locaties in de stad
60+ mensen vast in dienst
200+ vrijwillige helden


013 is van iedereen! Nieuwsgierig naar wat we voor jou doen? Schrijf je hier in voor de ‘013 Weekly’ en blijf op de hoogte.

ORGANISATIE

ANBI

013 Poppodium (Statutaire Naam: Stichting Popcluster) streeft ernaar meer te zijn dan alleen een podium. De Belastingdienst heeft ons dan ook erkend als Algemeen Nut Beogende Instellingen (ANBI's). Dit is goed nieuws voor wie ons wil steunen met een financiële bijdrage. Als donateur kun je namelijk een financiële gift fiscaal aftrekken van de belasting, zowel van de inkomsten- als de vennootschapsbelasting. Wil je meer informatie? Kijk dan op de website van de Belastingdienst. Onze gegevens:

Stichting Popcluster
RSIN - fiscaal nummer: 805826270

Bestuur

Het bestuur van de stichting bestaat uit een door de Raad van Toezicht vast te stellen aantal van ten minste 1 bestuurder, zijnde Frens Frijns, die alleen/zelfstandig bevoegd is. 

De Stichting kent een Raad van Toezicht, die bestaat uit de volgende personen:

Joris Bengevoord
Ellen van Dodewaard
Warden Zuketto
Peter van Gool

De Raad van Toezicht stelt de bezoldiging van de algemeen directeur vast. De Raad van Toezicht ontvangt geen beloning. 013 volgt de CAO Nederlandse Podia en -Festivals.