013 logo
Yann Tiersen in concert (extra show)
Yann Tiersen in concert (extra show)

Yann Tiersen in concert (extra show)

Wegens de razendsnel uitverkochte shows in 013, TivoliVredenburg, De Doelen en De Oosterpoort, doet Yann Tiersen nog een extra matinee-show in 013! Voor de uitverkochte avond-show, klik hier.  

De Franse multi-instrumentalist Yann Tiersen komt voor een bijzondere seated show naar Tilburg. De componist werkt al sinds 1995 aan een indrukwekkende discografie. Hij werd wereldberoemd met de fenomenale soundtrack voor 'Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain', kortweg 'Amélie', maar hij deed ook de soundtracks voor 'Good Bye Lenin!' en een twintigtal andere films. Of dat nog niet genoeg is, heeft hij ook een rijke solo-discografie opgebouwd van 9 albums sterk, waar hij geluiden verkend uit de elektronica, post-rock, pop, ambient, avant-garde en folk. Maar de prachtige weemoedige klanken en het filmische karakter maken al die werken toch heel erg Yann Tiersen. Op zijn laatste werk 'EUSA' (2016) keert Tiersen echter voor het eerst in lange tijd weer terug naar de piano. Of dat een opmaat is naar zijn eind-2018 te verschijnen nieuwe album 'All' weten we op het moment van schrijven niet. Maar dat het vanmiddag een hele speciale show gaat worden, waarbij het kippenvel meerdere keren over je armen loopt, dat moge duidelijk zijn!

Dit is een seated show. Er zijn 3 rangen. De eerste rang is de zaal, de tweede rang zijn de trappen en de derde rang is het balkon. Binnen de rangen is er vrije plaatskeuze.

  • Price
  • Date Sat 09 Mar '19
  • Location Main
Timetable
  • Doors open
  • Start
  • End
A detailed timetable will be announced in the week of the event.