013 logo
Lil Yachty
Lil Yachty
Rescheduled

Lil Yachty

The Field Trip Tour
  • Jean Dawson

Deze show is verplaatst naar 20 mei 2024! Alle ticket houders hebben hierover een mail ontvangen met meer informatie over deze verplaatsing. 

--

Lil Boat, beter bekend als Lil Yachty, komt naar 013 voor een exclusieve Nederlandse show! De rapper combineert feel-good positiviteit en wilde Atlanta-esque flair in een stijl die hij bubblegum trap noemt, en scoorde hiermee zijn eerste platina single met ‘One Night’ (2016). Yachty's muzikale stijl verschoof van opzettelijk vals zingen en lusteloos rijmen naar die van een relatief traditionele MC, hoewel hij zijn discografie ook als zanger voortdurend uitbreidde. Op een onverwacht luisterevenement begin dit jaar introduceerde Lil Yachty zijn nieuwe album 'Let's Start Here' met een paar woorden die het begin van een nieuw hoofdstuk markeerden: "I really wanted to be taken seriously as an artist, not just a SoundCloud rapper or a mumble rapper”. Lil Yachty presenteerde die avond een zeer verfijnde en gedurfde plaat van Tame Impala-achtige psych-rock, A24 synth-pop, loungey r&b en Silk Sonic-esque funk; een experimenteel geluid dat direct aantrekkelijk aanvoelde. De grote wending die Yachty maakte op dit album, werd mede mogelijk gemaakt door het schrijftalent van indie lievelingen Mac DeMarco, Nick Hakim, Alex G en leden van MGMT, Unknown Mortal Orchestra en Chairlift. En als je weet dat de recente invloeden van Yachty ‘The Dark Side of the Moon’ van Pink Floyd, ‘Blonde’ van Frank Ocean en ‘Currents’ van Tame Impala zijn, krijg je best wel een idee van de omvangrijke muzikale wereld die de rapper wil ontdekken. En dus ook van het publiek dat deze show zou moeten bijwonen. Voor fans van hiphop, psychedelische rock, trap en funk.

Jean Dawson zal de show gaan openen. De Amerikaan blend genres als alternative rock, R&B, en hiphop, voor de niet kenner is zijn album 'Pixel Bath' een ideale graadmeter waar ook een samenwerking met A$AP Rocky op staat. Ook zijn videoclips zitten vol opvallende visuals. Een ideale match voor Lil Yachty dus! 

Rescheduled
  • Price
    • €48.80
    Incl. service fee
  • Date Fri 08 Dec '23
  • Location Main
Timetable
  • Doors open
  • Start
A detailed timetable will be announced in the week of the event.