013 logo
Free Heri Heri For All: Trafassi
Free Heri Heri For All: Trafassi

Free Heri Heri For All: Trafassi

Op 1 juli vieren we Keti Koti / Dia di lucha pa libertat / Emancipation Day - de dag dat de afschaffing van de trans-Atlantische slavernij wordt herdacht. Op 1 juli 1873 kwam er een einde aan de slavernij in toenmalige koloniën Suriname en de Caraïbische eilanden, dus dit jaar is dat 150 jaar geleden, een bijzonder jubileumjaar.

Dat vieren we met het gratis evenement ‘Free Heri Heri For All’. Door gratis Heri Heri maaltijden uit te delen, samen met een boekje over de geschiedenis van de slavernij waarin de gedachte achter het evenement wordt beschreven, worden de voorouders herdacht die tijdens de slavernij Heri Heri op de plantages verbouwden en aten.

Niet alleen het eten verbindt, maar ook muziek, en dus komt de Surinaams-Nederlandse feestband Trafassi deze avond optreden. Zij waren verantwoordelijk voor misschien wel de grootste Surinaams-Nederlandse hit ooit Wasmasjien, en verder nummers als Lollypop en Pum Pum. De band zal meerdere sets spelen, met eigen materiaal, Caribische classics en eigen versies van top-40 hits.

  • Price
  • Date Sat 01 Jul '23
  • Location Next
Timetable
  • Doors open
  • Start
A detailed timetable will be announced in the week of the event.