013 logo
SØWT+ Kalaallit Nunaat + To Adelaide
SØWT+ Kalaallit Nunaat + To Adelaide

SØWT+ Kalaallit Nunaat + To Adelaide

Drie bands zorgen samen voor een onvergetelijke underground, spacy punk avond in de Hall of Fame nadat zij alle drie al eens op een editie van onze Cat's Cult hebben gespeeld en aan de Popronde hebben mee gedaan.

Het Eindhovense SØWT speelde al eerder op Roadburn 2022 en Here's The Thing 2023, maar ook deze avond zijn zij van de partij! Martijn Claessens, Jesse van Eiken, Koen Verhees en Danielle Warners zorgen samen voor een 90’s noise rock sound in volle emo-glorie. Met drie unieke leadzangers reikt het vocale bereik van de band van spookachtig ingetogen tot hartverscheurend hard. Daarnaast zijn alle nummers door SØWT zelf gemixt en geproduceerd waardoor ze perfect weten hoe de ze de boodschap van de muziek live aan het publiek over moeten brengen. Op de eerste vinyl van de band, genaamd 'Kids Hurting Kids', word je door verschillende mood swings heen gegooid. Een liveoptreden van SØWT is minstens even indrukwekkend als een achtbaanrit.

Daarnaast spelen de Rotterdamse noise rockers van Texoprint - eerder bekend onder de naam Kalaallit Nunaat - een indrukwekkende set vol schreeuwende gitaren, dreigende bassen en dreunende drums. De band zoekt de kunst en pracht in eenvoud. Intussen zijn de twee EP's 'Television' en 'Texoprint' uitgebracht waarmee de band bezoekers van verschillende podia enthousiast maakt. Nu de band bezig is met meerdere nieuwe singles en een nieuwe EP, ligt er nog erg veel voor de groep in het verschiet. Na afgelopen jaren op meerdere festivals gespeeld hebben en een EP-release in Rotown, is het nu aan de Hall of Fame om de bewonderingswaardige werken van Texoprint live te ervaren.

Ook de Tilburgse band To Adelaide is van de partij, die met invloeden van genres als hardcore en shoegaze een nieuw geluid door de zaal spelen dat resulteert in eeuwige intensiteit. De band is een ster in het moeiteloos verleggen van de muzikale nadruk waarbij ze bij elke situatie voor het uiterste kiezen. De gebalanceerde muziek tussen gebalde vuisten en terneergeslagen hoofden zijn het resultaat van afwisselende en ruwe muziek. In september 2019 vertrok de groep naar het Franse Laval om met Amaury Sauvé (Birds In Row) hun debuutplaat op te nemen. Die plaat kan iedereen deze avond live horen in de Hall of Fame!

 • Price
  • €10.00
  Incl. service fee
 • Date Thu 01 Feb '24
 • Location Hall of Fame
Timetable
 • Foyer open
 • Zaal open
 • -
  Texoprint
 • -
  SØWT
 • -
  To Adelaide
Timetable (subject to change)