013 logo
Cat's Cult
Cat's Cult

Cat's Cult

Max Hell + Hiqpy

Sinds 2022 presenteren 013 x The Cat’s Back; Cat’s Cult! Elke eerste woensdag van de maand organiseren we een punk/garage avond met opkomende Nederlandse bands. Deze shows vinden plaats in de kleine Tilburgse bar The Cat's Back en de toegang is gratis! In het verleden stonden hier Marathon, Bad Penny, The Covids, Smudged, Andy & The Antichrist en meer. Wees er op tijd bij, want uit ervaring weten we ondertussen: vol = vol!

Max Hell verscheen eind 2021 ogenschijnlijk uit het niets met band op het podium, in onder andere voorprogramma’s van Sophie Straat en Personal Trainer om daar hun gruizige rammelrock uit Amsterdam te laten horen. De muziek van Hell bestond al langer, ontstaan als experimenten in zijn slaapkamer met de microfoon van zijn laptop. Hij vormde een band met oude vriend Nathan Schipper, en werd later versterkt door Mirjam Alexander en Joy Burgers. Live staat Max Hell bekend om energieke optredens, waarbij “pop met punkpoeder" wordt afgewisseld met plotselinge “schreeuwen vanuit de onderbuik".

Wat als Kurt Cobain en Ariana Grande samen een Pokémon zouden krijgen? Ja, dan krijg je zo ongeveer een Hiqpy. Toevallig staat precies die band in de Cat's Back voor deze editie van Cat's Cult. Dit 4-koppige beestje is speels en ietwat eigenwijs. Als superkracht worden vlammetjes gespuwd en zijn er door de hele zaal heen galmende adlibs en fuzzy gitaren te horen. In 2023 was de band te zien op Popronde en werden beoordeeld als een van de 3voor12-talenten van Popronde. Tijdens de kick-off in Nijmegen werd de groep uitgeroepen tot een van de acts die binnen 10 minuten wisten te overtuigen, dus laat jezelf hier ook overtuigen!

 • Price
  • Free
 • Date Wed 03 Apr '24
 • Location The Cat's Back
Timetable
 • Zaal open
 • -
  Max Hell
 • -
  Hiqpy
Timetable (subject to change)