013 logo
Fun Lovin' Criminals + Rudeboy plays UDS
Fun Lovin' Criminals + Rudeboy plays UDS

Fun Lovin' Criminals + Rudeboy plays UDS

Twee van de beste raprockacts van de jaren 90 op één avond! Fun Lovin' Criminals en Rudeboy & DJ DNA van Urban Dance Squad nemen ons mee op een trip down memory lane met alle klassiekers van beide bands.

De aanstekelijke mix van filmische hiphop, rock 'n' roll, blues-jazz en latin soul van Fun Lovin' Criminals barstte in 1996 los in de New Yorkse muziekscene met de release van 'Come Find Yourself'. Hun debuutsingle 'Scooby Snacks', beroemd vanwege het samplen van Tarantino-films zoals Reservoir Dogs en Pulp Fiction, bereikte al snel de gouden status in de VS. De band werd een internationale hit en vestigde zich in het Verenigd Koninkrijk, waar hun debuutalbum maar liefst twee jaar in de Britse albumcharts stond. FLC speelde een beruchte rauwe set op het beroemde Pyramid hoofdpodium op Glastonbury '99 en de rest - zoals ze zelf zeggen - is geschiedenis.

Ook deze avond verwelkomen we Rudeboy, de MC van Urban Dance Squad, weer in 013 met de originele DJ DNA, meester van de draaitafels. Urban Dance Squad was een van de meest succesvolle Nederlandse bands van de jaren negentig. Ontstaan in een jam in Utrecht, maar uitgegroeid tot de eerste Nederlandse rockband met een rapper (ze leenden de naam van Parliament - Funkadelic's Urban Dancefloor Guerillas). Op hetzelfde moment dat Fishbone, Living Colour en de Red Hot Chili Peppers hetzelfde deden in de Verenigde Staten, behaalde ook UDS successen met het mengen van rock, metal, hiphop, soul, funk en meer.

Let op: op de datum van deze show vinden er werkzaamheden plaats aan het spoor rondom Tilburg. Hierdoor rijden er geen treinen van en naar Tilburg, en wordt er vervangend busvervoer ingezet. We raden je aan om je reis kort voor vertrek te plannen en gebruik te maken van de NS reisplanner. Houd rekening met een langere reistijd van en naar Tilburg.

 • Price
  • €44.80
  Incl. service fee
 • Date Thu 02 May '24
 • Location Main
Timetable
 • Zaal open
 • -
  Fun Lovin' Criminals
 • -
  Rudeboy plays UDS
Timetable (subject to change)