013 logo
Six Feet Under
Six Feet Under

Six Feet Under

  • The Monolith Deathcult
  • FAAL

Terwijl Chris Barnes nog zong in Cannibal Corpse en gitarist Allen West nog in Obituary zat werd Six Feet Under opgericht als sideproject. In eerste instantie gewoon een groep vrienden die voornamelijk covers speelden, maar al snel werd de band serieuze zaak. In 1996 verliet Chris Barnes zelfs Cannibal Corpse om zich volledig te kunnen concentreren op Six Feet Under. 

Terwijl deathmetal halverwege jaren 90 alleen maar sneller werd, werd Six Feet Under juist geprezen om hun mid-tempo grooves, begeleid door de brute, lage grunt van Chris Barnes (en later afgewisseld met hoge screams). Anno 2014 draait de band in nieuwe line-up nog steeds op volle toeren, met bijna ieder jaar nieuw materiaal. Hun laatste album ‘Unborn’ (2013) laat horen dat het heilige vuur nog lang niet is gedoofd voor deze oudgedienden. 

De band is zeker geen onbekende in 013 en speelden al eerder de zaal plat op No Mercy en Neurotic Deathfest. Naast het uitgebreide repertoire van Six Feet Under verscheen tijdens afgelopen shows ook nog wel eens een Cannibal Corpse nummer (uit de tijd dat Barnes in de band zat) op de setlist. Dat belooft wat!

De Nederlandse metalband The Monolith Deathcult gooit al geruime tijd internationaal hoge ogen. Ooit begonnen als brutal deathmetal band, is de sound door de jaren heen verschoven naar meer atmosferische death met electronica invloeden die desalniettemin nog steeds spijkerhard is. Het album 'Trivmvirate' (2008) is met recht een cultklassieker, maar met het laatste album 'Tetragrammaton' laten de heren uit Kampen horen dat ze nog steeds tot de top van de Nederlandse deathmetal horen!

We openen vandaag op sfeervolle noot. De Brabantse funeral doomband Faal laat ook veel sludge en postmetal toe in hun nummers en dat leverde ze een contract op bij het Duitse label Ván Records (o.a. The Devil's Blood, Urfaust, The Ruins Of Beverast).

  • Entree
    • € 15,-
    Incl. servicekosten
  • Datum wo 06 aug '14
  • Zaal Next
Tijden
  • Zaal open
  • Aanvang
Een gedetailleerd tijdschema wordt in de week van het event bekendgemaakt.