013 logo
Bezoekersinfo

Bij 013 willen we dat ons poppodium écht voor iedereen is. Als bezoeker moet je je welkom voelen en van een concert kunnen genieten, ongeacht je behoeften. We helpen je dan ook graag met het bekijken van mogelijkheden, zoals het regelen van een krukje zodat je zittend van de show kunt genieten, toegang tot het rolstoelplatform of het verstrekken van het Hidden Disability Sunflower keycord. Neem een kijkje op deze pagina om te ontdekken hoe we samen je bezoek aan 013 zo comfortabel en plezierig mogelijk kunnen maken.

Faciliteiten

Welke faciliteiten zijn er voor rolstoelgebruikers?

In de grote zaal (MAIN) hebben we een platform voor bezoekers die gebruik maken van een rolstoel of ander hulpmiddel. Met dit platform willen we bezoekers met een (functie) beperking verzekeren van een plek met goed zicht op het podium. Als 013 Poppodium doen wij ons best om het iedereen zo gemakkelijk mogelijk te maken, dus ook voor bezoekers die slecht ter been zijn, gebruik maken van een rolstoel of andere hulpmiddelen gebruiken. Om deze goede service te bieden is daarom regelmatig maatwerk nodig. Om die reden worden er per 8 maart 2024 geen aparte rolstoeltickets meer aangeboden voor de shows die vanaf dan in de verkoop gaan. Gewoon een regulier ticket kopen voor de show die je wilt zien is dus voldoende.

Je kunt vanaf 8 maart 2024 een plek op het rolstoeltoegankelijk platform reserveren door een e-mail te sturen naar [email protected].

We willen je vragen om in deze e-mail de volgende informatie toe te voegen:

Kom je in een reguliere of speciale rolstoel?

Zijn er nog andere bijzonderheden waar wij rekening mee kunnen houden tijdens je bezoek aan 013?

Indien er plaats beschikbaar is, zul je van ons een reserveringsbevestiging per e-mail ontvangen en kan de voorpret pas echt beginnen. Als er ruimte op het platform is, wordt er maximaal één begeleider toegelaten op het platform zelf. Mocht het platform vol zijn, dan is er nog altijd de mogelijkheid om naast of achter het platform plaats te nemen

Voor de beste service vragen we vriendelijk aan bezoekers met een reservering (en hun gezelschap) om 30-45 minuten voor aanvang van het hoofdprogramma bij de VIP-ingang van 013 te arriveren. Die vind je aan de rechterkant van de reguliere ingang van de Main Stage.

Welke faciliteiten zijn er voor personen die slecht ter been zijn?

Bij ons worden voornamelijk staanplaatsen verkocht, tenzij anders vermeld, bijvoorbeeld bij onze comedyshows. Ben je geblesseerd, zwanger, of kun je om een andere reden niet langdurig staan? Stuur dan een e-mail naar [email protected]. We kijken graag met je naar de mogelijkheden om bijvoorbeeld een kruk voor je te regelen of om plaats te nemen op het rolstoelplatform (alleen beschikbaar voor concerten in de Main en afhankelijk van de beschikbaarheid van krukken).

Welke faciliteiten zijn er voor voor personen met een niet zichtbare beperking?

In 013 Poppodium, waar prikkels en drukte aan de orde van de dag zijn, biedt het Hidden Disability Sunflower keycord een manier om het onzichtbare zichtbaar te maken. Hiermee laat je anderen weten dat je mogelijk een neurologische, fysieke, visuele of auditieve beperking hebt en wellicht wat extra begrip, hulp of tijd kunt gebruiken tijdens jouw bezoek aan 013. De Hidden Disabilities Sunflower keycord wordt herkend en erkend binnen 013, en is beschikbaar bij onze Boxoffice.

Kan ik gebruik maken van een rolstoeltoegankelijk toilet?

Ja, wij hebben een rolstoeltoegankelijk toilet beschikbaar. Om deze te gebruiken heb je een toegangspas nodig. Deze kun je tijdens een concert in de grote zaal (MAIN) aan de servicemedewerker bij het rolstoeltoegankelijk platform vragen. Tijdens een concert in de kleine zaal (NEXT) kun je een medewerker bij de Boxoffice vragen voor een pas.

Hoe zet ik de effecten op jullie website uit?

Rechtsonder op de homepage en de programma-pagina staat de knop 'motion off'. Door hierop te klikken verminder je de effecten op onze website. Zo stopt de video met afspelen en wordt het 'schuine' scroll-effect uitgeschakeld.