013 logo
Amorphis - Tales From The Thousand Lakes
Amorphis - Tales From The Thousand Lakes

Amorphis - Tales From The Thousand Lakes

  • Avatarium

Vandaag presenteren we met trots een wel héél exclusieve show! Het Finse Amorphis komt de deathmetal-klassieker ‘Tales From The Thousand Lakes’ integraal spelen! Met deze plaat maakt Amorphis in 1994 een baanbrekend en ijzersterk album. De groep voegt op deze tweede schijf succesvol psychedelische elementen en folkinvloeden toe aan een meer doomy en melodieus geluid. Volgens critici en fans is deze schijf dan ook hét Amorphis-album bij uitstek. Daar zijn de Finnen het zelf overigens grondig mee eens. Veel nummers van ‘Tales From The Thousand Lakes’ staan nog altijd prominent op de setlist tijdens optredens en maken bij de liefhebber veel los.

Om het 20-jarig jubileum te vieren, speelt Amorphis op slechts zes plekken ter wereld dit album dan in z’n geheel. Wij zijn dan ook trots dat wij deze show in onze zaal kunnen presenteren! Om het feest te completeren stoffen de Finnen tijdens deze exclusieve show ook nog een aantal andere nummers af die zelden live ten gehore zijn gebracht! Hoeveel redenen moeten we nog noemen om je te overtuigen?

Oud ontmoet vanavond nieuw want als Special Guest brengt Amorphis vandaag Avatarium mee. Ondanks dat dit Zweedse vijftal pas sinds 2013 op het podium staat klinkt de female-fronted doommetal band alsof ze al sinds de jaren '60 bezig zijn. Dit doen ze zowel met loeizware doomriffs als fragiele elementen die perfect ondersteund worden door het stemgeluid van zangeres Jennie-Ann Smith en natuurlijk het bass spel van Candlesmass' Leif Edling (die door een kwakkelende gezondheid helaas niet mee tourt). De band speelde eerder dit jaar al op de afterburner van Roadburn 2014 en wij kunnen niet wachten om ze weer terug te verwelkomen in 013. 

  • Entree
    • € 25,-
    Incl. servicekosten
  • Datum ma 29 dec '14
  • Zaal Main
Tijden
  • Zaal open
  • Aanvang
Een gedetailleerd tijdschema wordt in de week van het event bekendgemaakt.