013 logo
Pain (nieuwe datum)
Pain (nieuwe datum)

Pain (nieuwe datum)

 • The Vision Bleak
 • Dynazty
 • Billion Dollar Babies

Toen jullie erachter kwamen dat Pain en Amon Amarth op dezelfde dag stonden, lieten jullie dat veelvuldig weten. Via Facebook, Twitter, Instragram, telefoon en per mail kwamen er vele berichten dat jullie dolgraag BEIDE shows willen zien. Daarom hebben we samen met Pain overlegd en hebben we er alles aan gedaan om dit mogelijk te maken. Pain heeft er zelfs de tourplannen voor om moeten gooien, maar we hebben het voor elkaar gekregen de show een dag later te zetten.  Zodoende kunnen jullie toch allebei de shows zien! Gekochte tickets blijven natuurlijk geldig.

Dat Peter Tägtgren een begenadigd muzikant is, mag geen geheim meer heten. Het brein achter de melodische deathmetal band Hypocrisy maakte ook al muzikale uitstapjes naar old-school deathmetal (Bloodbath), blackmetal (War) en grindcore (Lock Up). Maar dat de man weet hoe je een hook schrijft, dat laat hij nu al jaren horen in zijn industrial metal project Pain. De afgelopen vier á vijf jaar was het rustig rondom de band. Het laatste werk stamt alweer uit 2011 en hun show in 2012 in 013 was de laatste keer dat de groep in Nederland stond.

In 2015 maakte Tägtgren nog wel een plaat met Rammstein frontman Til Lindemann, wat dan ook klonk als een mooie mix tussen beide bands. Maar daar bleef het bij. Niet getreurd, er is goed nieuws: Pain is terug! Met een nieuw album ‘Coming Home’ én een Europese tour doen ze vanavond exclusief 013 aan. En dan krijg je er de geweldige Duitse gothic band The Vision Bleak bij! Markus Stock (o.a. Empyrium) en Tobias Schönemann (o.a. Ewigheim) hebben inmiddels al 5 hele mooie albums uitgebracht vol verrassend catchy nummers met veel invloeden uit gothic metal en horrorfilmsoundtracks. Dit jaar verscheen het nieuwe album ‘The Unknown’.

Twee Zweedse supports maken de line-up compleet. Dynazty zit ergens tussen power metal en alternative rock in met hier en daar industrial invloeden. En met een bandnaam als Billion Dollar Babies is de inspiratie makkelijk te vinden: Alice Cooper natuurlijk! (En een beetje Rob Zombie.)

 • Price
  • €18.00
  Incl. service fee
 • Date Mon 07 Nov '16
 • Location Next
Timetable
 • Doors open
 • Start
A detailed timetable will be announced in the week of the event.