013 logo
Trippie Redd
Trippie Redd

Trippie Redd

UK & EUROPEAN TOUR

Trippie Redd staat bekend als een van de meest veelzijdige en creatief meest gedurfde artiesten die er zijn en zijn muziek mengt wilde experimenten met een breed publiek. Trippie Redd, een zelfbenoemde workaholic die vijf opeenvolgende projecten in de top 5 van de Billboard 200 charts heeft uitgebracht, begon zijn carrière als tiener "levend in een kelder met kakkerlakken die muziek aan het opnemen waren", zoals hij het zelf zegt. Hij groeide op met hiphopiconen als Tupac Shakur, Nas en Jay-Z, maar raakte later gefascineerd door de shockrock van Slipknot, Rob Zombie en Marilyn Manson uit Canton.


Zoals hij zich herinnert, ontstond de drang om zijn eigen muziek te maken kort nadat zijn oudere broer (een aspirant-rapper die Dirty Redd heette) omkwam bij een auto-ongeluk toen Trippie 10 was. ("Ik nam zijn droom en deed het zelf," zegt Trippie nu). Trippie haalde veel inspiratie uit de vrije stijl en de inventieve teksten van Lil Wayne. Hij begon op te nemen in de kelder van zijn neef en verhuisde later naar Atlanta om zijn vaardigheden verder aan te scherpen. Al snel kreeg hij een platencontract bij 10K Projects en bracht hij zijn debuutmixtape 'A Love Letter to You' (2017) uit, die de Billboard 200 binnenstormde en waarvan de leadsingle 'Love Scars' dubbel platina werd en meer dan 132 miljoen keer op YouTube werd bekeken.

Trippie Redd bleef de hitlijsten domineren met zijn debuutstudioalbum 'Life's A Trip' (2018), met hitsingles als "Dark Knight Dummo" (met Travis Scott), "Taking a Walk" en "Topanga", die allemaal opnieuw de Billboard Hot 100 binnenkwamen. Zijn volgende projecten, waaronder '!' (2019) en 'A Love Letter to You 4' (2019), hebben zijn plaats en creatieve richting in het muzieklandschap verder verstevigd.

Trippie's derde en vierde album, 'Pegasus' (2020) en 'Trip at Knight' (2021), kwamen beide in de hitlijsten, wat zijn voortdurende evolutie als artiest laat zien, die zich heeft voortgezet met het succes van zijn meest recente EP-release 'Saint Michael', die uitkwam in november 2023.

  • Price
    • €50.80
    Incl. service fee
  • Date Sun 30 Jun '24
  • Location Main
Timetable
  • Doors open
  • Start
  • End
A detailed timetable will be announced in the week of the event.