013 logo
Blanks
Blanks

Blanks

And so it begins tour

Indie-pop vol feel-good vibes, catchy melodieën, zomerse gitaar riffs en retro synths. Blanks, het soloproject van Nederlandse schrijver en producer Simon de Wit, maakt muziek waar je energie van krijgt. Vrolijke, upbeat liedjes waarvan je zin krijgt in het leven, en die de perfecte soundtrack zijn voor al je nieuwe herinneringen. 

Wat begon als hobby op zijn zolderkamer, groeide uit tot een internationale carrière. Via YouTube bouwde Blanks een internationaal publiek op, door creatieve concepten zoals de ‘One Hour Song Challenge’, ‘Styleswap’ en ‘Fill In The Blanks’, waarin Blanks samen met zijn fans liedjes schrijft. Dit resulteerde in liedjes als ‘Breathe In Breathe Out’, ‘Higher’ en ‘Love Situation’. Met zijn online engagement bouwde Blanks een speciale band op met zijn fans, wat resulteerde in meer dan 1,2 miljoen volgers op YouTube, 300K+ volgers op TikTok en 250K volgers op Instagram.  

Als gevolg van het online succes, ontwikkelde Blanks zich als energieke live act. Hij speelde o.a. op ESNS, New York Indie Week en Reeperbahn Festival. Ook speelde hij uitverkochte clubtours in Nederland en België, een Amerikaanse tour supporting St. Lucia in 2022 en een eerste headline Europese tour in 2023. In 2022 won hij een Music Moves Europe award (voorheen EBBA), en was hij te zien in het Nederlandse TV programma Beste Zangers, waar zijn aanstekelijke enthousiasme en ‘golden-retriever’ vibes de harten van het Nederlandse publiek veroverden.  

In 2023 werkte Blanks ook actief als producer en songwriter aan muziek voor andere artiesten. Met o.a. Vlaamse zangeres Pommelien Thijs scoorde hij maar liefst drie nummer 1 hits in België. Ook de samenwerking met zangeres MEAU zorgde voor een Top40 hit in Nederland.

  • Price
    • €21.80
    Incl. service fee
  • Date Sat 14 Dec '24
  • Location Next
Timetable
  • Doors open
  • Start
A detailed timetable will be announced in the week of the event.