013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht Exclusieve clubshow van Dream Theater in 013

Exclusieve clubshow van Dream Theater in 013

13 mrt 2014

De symfonische rockgroep Dream Theater komt op woensdag 16 juli voor een exclusief optreden in 013. Dat is bijzonder te noemen, aangezien de Amerikaanse smaakmakers met gemak veel grotere zalen tot de nok toe weten te vullen. Voorverkoop start vrijdag 14 maart.

Wie van technisch hoogstaande en enorm meeslepende rockmuziek houdt, kan simpelweg niet om Dream Theater heen. Sinds halverwege de jaren tachtig blinkt deze Amerikaanse band namelijk uit in ingewikkelde, maar toch zeer pakkende en meeslepende muziek waarin progrock, heavy metal en symfonische rock vakkundig verenigd worden. Ruim een kwart eeuw na de oprichting zijn de albums van Dream Theater nog steeds van torenhoog niveau. 

Ook de liveoptredens van Dream Theater zijn altijd tot in de puntjes verzorgd. Vanzelfsprekend op het muzikale vlak, maar ook visueel komt de liefhebber volledig aan zijn trekken. De groep uit New York heeft dan ook een ijzersterke live-reputatie. Eerder dit jaar is Dream Theater bijvoorbeeld nog te gast in een volgepakte HMH. Ter ondersteuning van het laatste album getiteld ‘Dream Theater’ (2013) spelen de heren er een drie uur durende top show. 

Een band van dit formaat speelt doorgaans uitverkochte concerten in de grote zalen. Het optreden op woensdag 16 juli in 013 is dan ook met recht heel bijzonder te noemen. Slechts zelden is Dream Theater in de warme setting van een club te zien. Het is voor de liefhebber dus een uitgelezen kans om de groep in een intieme popzaal te ervaren.

Nieuwsoverzicht