013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht Kansas voor exclusieve clubshow naar 013

Kansas voor exclusieve clubshow naar 013

06 mrt 2014

De Amerikaanse progressieve rockgroep Kansas komt naar Nederland. Op vrijdag 25 juli staat de band, bij het grote publiek vooral bekend vanwege wereldhit ‘Dust In The Wind’, voor een exclusieve clubshow op de planken van 013 in Tilburg.

De groep wordt in de jaren zeventig opgericht in het plaatsje Topeka in de staat Kansas. Vanzelfsprekend wordt de bandnaam ontleend aan de gelijknamige staat. De heren maken progressieve rock en doen dat vakkundig zoals te horen is op albums als ‘Leftoverture’ (1976) en ‘Point Of Know Return’ (1977). De band is in die tijd mateloos populair en nestelt zich samen met artiesten als Styx en Journey aan de top van de progressieve rockscene van de Verenigde Staten.

Met ‘Dust In The Wind’ scoort Kansas een grote wereldhit. Ook in Nederland bereikt het nummer de hitlijsten. De single is uit duizenden herkenbaar en groeit uit tot een echte evergreen. Ondanks het succes van het nummer blijft Kansas toch voornamelijk een albumband. Gedurende de lange loopbaan wordt er echter veelvuldig van personeel gewisseld en dat heeft zijn weerslag op de muziek. Toch blijven de heren bij hun trouwe fan schare onverminderd populair.

Het duurt even voordat Kansas zich creatief volledig heeft hervonden, maar ondertussen staat de band, met onder andere oudgedienden als Phil Ehart en Steve Walsh in de gelederen, weer als een huis. Met ruim veertig jaar ervaring op de teller valt Kansas live nog steeds te rekenen tot de beste progrockbands die er te zien zijn. De show deze zomer in Tilburg is exclusief voor Nederland.

Kansas
Vrijdag 25 juli 2014 | aanvang 20:00 | zaal open 19:00
Tickets € 35 (excl. service- en transactiekosten) | Jupiler Zaal | Voorverkoop vanaf zaterdag 8 maart

Nieuwsoverzicht