013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht De Dijk in november naar 013

De Dijk in november naar 013

02 apr 2014

Na een sabbatical van een jaar is De Dijk in 2014 weer terug op de Nederlandse podia. De Amsterdamse band staat daarom op donderdag 27 november voor een concert in 013. De Dijk is zonder meer een van Nederlands beste en meest succesvolle popgroepen met een zeer indrukwekkende reeks aan hits en awards. Tickets kosten € 25 (excl. servicekosten) en gaan vanaf zaterdag 5 april om 10:00 uur in de voorverkoop

Al sinds begin jaren tachtig maakt De Dijk een pakkende mix van rock, blues en soul. Het duurt dan ook niet lang voordat de groep rond zanger Huub van der Lubbe een groot publiek bereikt met singles als ‘Bloedend Hart’ en ‘Binnen Zonder Kloppen’. De daarop volgende jaren worden de liedjes en de bezieling steeds fraaier. De Dijk is dan ook niet meer weg te denken uit het Nederlandse muzieklandschap. Sterker nog, met zo’n indrukwekkend cv is de groep een van de belangrijkste pijlers van de Nederpop.

Het rijke, verfijnde, maar toch altijd toegankelijke geluid van De Dijk is veelvuldig met prijzen beloond. Daaronder niet alleen de vermaarde Popprijs, maar ook bijvoorbeeld de Edison Oeuvreprijs. De groep heeft vele sterke albums gemaakt en ook de laatste studioplaat ‘Scherp De Zeis’ (2011) kan moeiteloos worden toegevoegd aan de lange lijst met creatieve triomfen. In 2013 neemt De Dijk een sabbatical van een jaar. De afzonderlijke leden richten zich vervolgens op andere projecten.

In 2014 is het echter weer volop tijd voor De Dijk. Het gloednieuwe live-album ‘Dijkers & Strijkers’ (opgenomen met strijkorkest Amsterdam Sinfonietta) komt begin maart op 1 binnen in de albumlijst. Inmiddels staan er ook alweer vertrouwd veel optredens in de agenda. Men laat er duidelijk geen gras over groeien, de band heeft er echt weer zin in, zo laat men weten: “Dat is toch wel het echte werk, met elkaar bij De Dijk. Eindelijk weer.”

De Dijk
Donderdag 27 november 2014 | aanvang 21:00 | zaal open 20:00 | Tickets € 25 (excl. service- en transactiekosten) | Jupiler Zaal | Voorverkoop vanaf zaterdag 5 april

Nieuwsoverzicht