013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht An Evening With Queen Extravaganza in 013

An Evening With Queen Extravaganza in 013

20 feb 2014

Met een avond Queen Extravaganza haalt 013 dit voorjaar de enige officiële Queen-tributeband in huis. De groep, in het leven geroepen door Queen-drummer Roger Taylor, staat met een spetterende show vol hits op dinsdag 13 mei op het podium in Tilburg. Voorverkoop is per direct gestart.

De invloed van Queen is enorm. De rockband heeft zichzelf onsterfelijk gemaakt met ijzersterke albums en onvergetelijke hits als ‘We Will Rock You’, ‘Radio Gaga’ en natuurlijk ‘Bohemian Rhapsody’. De charismatische frontman Freddie Mercury, Brian May, één van ’s werelds beste gitaristen en de solide ritmesectie van Roger Taylor en bassist John Deacon maken Queen tot een van ’s werelds beste en meest populaire bands. Zelfs na de dood van Mercury in 1991 blijft de groep onverminderd populair.

Om de reputatie van zijn band de volledige eer aan te doen, formeert Roger Taylor via een online talentenjacht een geheel nieuwe tributeband. Bestaande uit ervaren muzikanten brengen ze een kwalitatieve dwarsdoorsnede van Queen’s beste en meest populaire werk. Optredens worden ondersteund met videomateriaal uit de rijk gevulde archieven van de Britse rockband. Het resultaat is een verrassend muzikaal spektakel waar zowel jonge als oude Queen-fans van gaan genieten. 

De reacties op de Noord-Amerikaanse en Britse tournee zijn buitengewoon goed. Niet vreemd, gezien het feit dat Taylor een uitstekende groep muzikanten verzamelde die spelen alsof ze al dertig jaar samen zijn. Gezien het daverende succes op de planken is de oversteek naar het Europese vaste land dan ook een logische stap. Het optreden in 013 is exclusief voor Nederland. 

An evening With Queen Extravaganza

Dinsdag 13 mei 2014 | aanvang 20:30 | zaal open 19:30

Tickets € 27,50 (excl. service- en transactiekosten) | Jupiler Zaal | Voorverkoop per direct gestart 

Nieuwsoverzicht