013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht The Wailers speelt reggaeklassieker ‘Legend’ integraal in 013

The Wailers speelt reggaeklassieker ‘Legend’ integraal in 013

17 feb 2014

The Wailers, Bob Marley’s legendarische band, komt op 28 juni naar 013 voor een bijzonder optreden. De beroemde reggaegroep speelt deze avond namelijk het legendarische album ‘Legend’ in zijn geheel. Dat betekent een avond gevuld met de grootste reggaeklassiekers aller tijden, waaronder ‘Get Up, Stand Up’, ‘I Shot The Sheriff’ en ‘No Woman, No Cry’. Tickets kosten €27,50 (excl. servicekosten) en gaan vanaf woensdag 19 februari in de voorverkoop.


‘Legend’ is de best verkochte reggaeplaat aller tijden; zo’n 25 miljoen exemplaren zijn er wereldwijd van over de toonbank gegaan. Het compilatiealbum uit 1984 bevat de grootse hits van icoon Bob Marley en zijn band The Wailers. Deze groep is, na het overlijden van Marley in 1981, altijd doorgegaan met optreden. Om het dertigjarig jubileum van het razend populaire album te vieren, beklimt de band de planken om dat legendarische album in z’n geheel uit te voeren.

The Wailers bestaat al sinds eind jaren zestig, maar maakt in de jaren zeventig reggae tot een internationaal fenomeen. Samen met Bob Marley maken ze een mix van rock en Jamaicaanse rootsreggae die een duizelingwekkende lijst met klassieke nummers tot gevolg heeft. ‘No Woman, No Cry’, ‘I Shot The Sheriff’, ‘Redemption Song’ en ‘Exodus’ zijn daar slechts enkele voorbeelden van. De groep speelt na het overlijden van Marley ook met andere artiesten waaronder Carlos Santana, The Fugees, Sting en Stevie Wonder.

Anno 2014 is The Wailers nog steeds een uitstekende liveband. De groep is nog altijd een graag gezien gast op de podia in Nederland. De viering van het dertigjarig jubileum van ‘Legend’ zorgt er echter voor dat deze show in 013 nog eens extra speciaal wordt. Want ook zonder de befaamde bandleider blijven de ijzersterke hits stuk voor stuk niet minder dan legendarisch.

The Wailers perform ‘Legend’
Zaterdag 28 juni 2014 | aanvang 21:00 | zaal open 20:00
Tickets € 27,50 (excl. service- en transactiekosten) | Jupiler Zaal | Voorverkoop vanaf woensdag 19 februari

Nieuwsoverzicht