013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht Pusha T in mei naar 013

Pusha T in mei naar 013

14 jan 2014

Met Pusha T haalt 013 één van de beste rappers van het moment in huis. Met het door onder andere Kanye West geproduceerde ‘My Name Is My Name’ heeft de ene helft van hiphop-duo Clipse vorig jaar een moderne klassieker afgeleverd. Op zaterdagavond 31 mei staat hij op het podium in Tilburg. Tickets kosten € 22,50 (excl. servicekosten) en gaan vanaf vrijdag 17 januari om 10:00 uur in de voorverkoop.

Als onderdeel van het duo Clipse maakt Pusha T, samen met zijn broer Malice, furore met een partij rauwe hiphop. Sterke producties, veelal verzorgd door productieteam The Neptunes en gedetailleerde verses vol woordspelingen en verwijzingen zorgen voor klassieke albums, waaronder ‘Hell Hath No Fury’ (2007). Wanneer Clipse op een lager pitje gezet wordt door de heren, ontstaat er ruimte voor soloprojecten.

Pusha T tekent vervolgens bij het label van Kanye West voor zijn soloalbum. ‘My Name Is My Name’ (2013) krijgt muzikaal een dikke Kanye-stempel opgedrukt. Het album blijkt een enorm succes. NRC Handelsblad: “Het oeuvre van West echoot door in samples, productiekeuze en robotzang. Maar het is de stem van Pusha T die de aandacht grijpt en niet meer loslaat. Zijn stabiel stuwende rapstijl is rauw, zelfverzekerd en onderkoeld, met flair en een dreigend randje, en pakt soms hypnotiserend uit.” Aan het eind van 2013 was het album niet uit de jaarlijsten te slaan. Pitchfork, HiphopDX, State Magazine, Rolling Stone, The Quietus, Spin, XXL Mag, Juize, Popmatters, de lijst is eindeloos. Huffington Post noemde het zelfs het beste hiphopalbum van 2013.

Kortom, met ‘My Name Is My Name’ heeft Pusha T een moderne klassieker op zak. Het heeft hem tot een volwaardig soloartiest gemaakt waar inmiddels rekening mee gehouden dient te worden. 013 heeft hem gestrikt voor een optreden dit voorjaar. Op zaterdagavond 31 mei staat de getalenteerde mc op de planken in Tilburg om zijn nieuwe album aan het Nederlandse publiek voor te stellen.

Pusha T
Zaterdag 31 mei 2014 | aanvang 20:00 | zaal open 19:00
Tickets € 22,50 (excl. servicekosten) | Jupiler Zaal | Voorverkoop vanaf vrijdag 17 januari om 10:00 uur.

Nieuwsoverzicht