013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht Jacqueline Govaert komt naar 013

Jacqueline Govaert komt naar 013

22 jan 2014

De Nederlandse singer-songwriter Jacqueline Govaert brengt in maart haar nieuwe album ‘Songs To Soothe’ uit. De zangeres die doorbrak als frontvrouw van Krezip komt haar nieuwe nummers op vrijdag 25 april ten gehore brengen in 013 te Tilburg. Tickets kosten € 12,50 (excl. servicekosten) en gaan vanaf donderdag 23 maart om 10:00 uur in de voorverkoop.

Jacqueline Govaert mag dan wel al enkele jaren in Haarlem wonen, er blijft een speciale band bestaan tussen de in Kaatsheuvel geboren zangeres in Tilburg. Jacqueline leefde en studeerde in Tilburg toen ze nog op de Rockacademie zat en de Tilburgse band Krezip bracht haar nationale roem. Krezip is inmiddels alweer 5 jaar uit elkaar, maar met de solocarrière van Jacqueline gaat het voorspoedig. Haar debuut ‘Good Life’ (2010) kwam binnen op 3 in de Album Top 100 en met ‘Overrated’ had ze zelfs al een hit te pakken. Door de geboorte van haar twee kinderen heeft ze de afgelopen jaren een welverdiende pauze ingelast, maar dit jaar komt er dan eindelijk een vervolg op dat succesvolle debuut.

“Feel how the earth moves” zingt Govaert in het refrein van haar nieuwe single ‘Hear How My Heart Beats’. Toeval, of een verwijzing naar de openingstrack van ‘Tapestry’ (1971)? Voor haar tweede album ‘Songs to Soothe’ putte Jacqueline nadrukkelijk inspiratie uit dat tweede album van Carole King, dé standaardplaat voor elke vrouwelijke singer-songwriter. Op ‘Songs to Soothe’ gaat Jacqueline terug naar de basis, alleen achter haar piano; 11 pure liedjes, klassieke composities, in lijn met het werk van Carole King, Jackson Browne en andere Laurel Canyon grootheden. Jacqueline nam de plaat op in Los Angeles bij Mitchell Froom. Froom werkte met o.a. Paul McCartney, Ron Sexsmith, Elvis Costello, Crowded House, Sheryl Crow en liet Jacqueline opnemen met muzikanten die speelden met o.a. Jackson Browne, Todd Rundgren en Dolly Parton.

Jacqueline Govaert
Vrijdag 25 april 2014 | aanvang 20:30 | zaal open 20:00
Tickets € 12,50 (excl. servicekosten) | Kleine Zaal | Uitverkocht

Nieuwsoverzicht