013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht Panic! At The Disco komt naar 013

Panic! At The Disco komt naar 013

23 dec 2013
De Amerikaanse groep Panic! At The Disco komt op maandag 28 april naar 013. De nog altijd razend populaire emopopband uit Las Vegas is op tournee ter ondersteuning van het gloednieuwe album ‘Too Weird To Live, Too Rare To Die’. Voorverkoop start 18 december via 013.nl.

Nederland maakt in 2006 kennis met het aanstekelijke geluid van Panic! At The Disco. De groep uit Las Vegas scoort met een pakkende mengeling van punkrock, emo en pop. De single ‘I Write Sins Not Tragedies’ is hét visitekaartje waarmee de Amerikanen ook in Nederland en België een flink groep fans aanboren. Het debuutalbum ‘A Fever You Can’t Sweat Out’ doet het goed en op de planken blijkt de groep niet te kloppen.

Het geluid van Panic! At The Disco wordt op het tweede album ‘Pretty. Odd.’ (2007) aangescherpt. De pakkende formule wordt met nieuwe ingrediënten verrijkt hetgeen een plaat oplevert die creatief een stap voorwaarts is, maar commercieel wat achterblijft bij de verwachtingen. Enige bezettingswisselingen volgen voor het verschijnen van het derde album ‘Vices & Virtues’ (2011). Sindsdien bestaat de vaste kern uit zanger Brendon Urie en drummer Spencer Smith.

Urie is vanaf dat moment de belangrijkste componist van Panic! At The Disco. Onder zijn creatieve leiding voegt de groep meer pop en elektronische klanken toe aan het geluid. Het geheel klinkt een stuk dramatischer op ‘Too Weird To Live, Too Rare To Die’, het nieuwe album dat sinds november 2013 in de schappen ligt. De groep blijft echter onverminderd populair en op het podium staat Panic! At The Disco nog steeds als een huis. 

Panic! At The Disco
Maandag 28 april 2014 | aanvang 20:00 | zaal open 19:00
Tickets € 24 (excl. service- en transactiekosten) | Jupiler Zaal | Voorverkoop via 013.nl
Nieuwsoverzicht