013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht Tower Of Power brengt vintage soul & funk naar 013

Tower Of Power brengt vintage soul & funk naar 013

29 jan 2014

Soul- en funkinstituut Tower Of Power komt in november naar 013. De legendarische Amerikaanse formatie onder leiding van tenorsaxofonist Emilio Castillo staat op zondag 23 november op het podium van 013 in het kader van de uitgebreide Hipper Than Hip-wereldtournee. Kaarten kosten €33,50 (excl. servicekosten) en zijn te verkrijgen via 013.nl


Met ruim 45 jaar live-ervaring op de teller, kun je Tower Of Power gerust soulveteranen noemen. Versleten zijn ze allerminst. Sterker nog, het gezelschap weet nog steeds dampende shows vol funk en soul neer te zetten. Wie de - vaak uitverkochte - liveshows de afgelopen jaren heeft bijgewoond kan dat beamen. Het heilig vuur is er nog altijd wanneer hits als ‘Soul With A Capital S’ en ‘You’re Still A Young Man’ gespeeld worden. 

De groep wordt eind jaren zestig opgericht door onder andere tenorsaxofonist Emilio Castillo en maakt al snel naam. De uitstekende blazersectie en de opzwepende liveshows blijven niet onopgemerkt. De groep speelt gedurende de afgelopen decennia met een scala aan grote namen. Van Santana en Sly Stone tot en met Aerosmith en Rod Stewart. De groep maakt vooral in de jaren zeventig een aantal ijzersterke platen, waaronder het titelloze tweede album uit 1973 en opvolger ‘Back To Oakland’ (1974).

Ook in Nederland is Tower Of Power nog altijd mateloos populair, zo blijkt uit vaak uitverkochte concerten zoals in Paradiso twee jaar geleden. Het optreden in 013 belooft in ieder geval een spektakel te worden. ‘We combineren de opwinding van een James Brown-concert, de muzikaliteit van Duke Ellington en Count Basie met 45 jaar aan live-ervaring!’ Het resultaat? Een dikke funk-vaccinatie en natuurlijk een vette portie soul, nog steeds met een capital S!

Tower Of Power - Hipper Than Hip World Tour
Zondag 23 november 2014 | aanvang 20:30 | zaal open 19:30
Tickets € 33,50 (excl. service- en transactiekosten) | Jupiler Zaal | Voorverkoop via 013.nl

Nieuwsoverzicht