013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht 013 op tweede positie in ranglijst van sterkste cultuurmerken Noord-Brabant

013 op tweede positie in ranglijst van sterkste cultuurmerken Noord-Brabant

11 sep 2013

Volgens het door Hendrik Beerda Brand Consultancy gehouden onderzoek ‘Cultuursector Merkenonderzoek Provincies 2013’ neemt 013 de tweede positie in als het gaat om het sterkste cultuurmerk.

Voor het onderzoek zijn 14.000 respondenten in twee fases ondervraagd. Eerst is per provincie de spontane bekendheid van de duizenden merken in de cultuursector onderzocht. Daarna is per provincie voor de 50 bekendste merken navraag gedaan naar de merkkracht. Met het onderzoek is het maatschappelijk draagvlak van alle Nederlandse bioscopen, filmhuizen, culturele festivals en evenementen, musea, tentoonstelling aanbieders, monumenten, podia en dans-, muziek-, theater- en operagezelschappen gemeten. Ook maakt het onderzoek duidelijk wat het bezoekerspotentieel van cultuurorganisaties is. De onderzoeksgroep is representatief voor de Nederlandse bevolking boven 18 jaar.

Top 3 sterkste cultuurmerken Noord-Brabant
1. Pathé
2. 013
3. Nationaal Monument Kamp Vught

Minste draagvlak voor cultuur in Noord-Brabant en Overijssel
Uit het onderzoek blijkt dat in Noord-Brabant en Overijssel het provinciale cultuuraanbod het zwakst is. “Tekenend voor het beperkte draagvlak voor de Noord-Brabantse cultuursector is de koppositie van Pathé. Niet een typisch Brabantse organisatie, maar een nationale bioscoopketen is voor de Brabanders de meest gewaardeerde cultuurinstelling”, aldus merkadviseur Hendrik Beerda.

Reactie vanuit 013: trots
“Als Pathé een nationale speler is, zou je dus kunnen zeggen dat 013 het bekendste cultuurmerk van Brabant is”, lacht de directeur van 013, Frens Frijns, in reactie op de onderzoeksresultaten. “013 heeft lokaal, nationaal en internationaal een goede naam en staat in de top drie van grootste poppodia in Nederland. Momenteel werken we hard aan plannen om in de toekomst deze krachtige speler te blijven en zelfs verder te groeien tot het grootste poppodium in het zogenaamde clubcircuit. Bovenstaand onderzoek maakt het echter wel zichtbaar dat cultuur in Brabant aandacht nodig heeft. Ook van de Brabanders zelf. We hebben een rijke cultuur waar we trots op mogen zijn en die gezien mag worden.”

Nieuwsoverzicht