013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht SubQuake slaat handen ineen met Engels bass-kanaal UKF

SubQuake slaat handen ineen met Engels bass-kanaal UKF

02 apr 2014

Met meer dan één miljard views is het Engelse YouTube kanaal UKF de grootste outlet in dubstep, drum ’n’ bass en andere bass-heavy genres. SubQuake is met drie eerdere edities, waar onder meer Emalkay, Delta Heavy, SKisM en Neosignal op het podium stonden, uitgegroeid tot één van de toonaangevende bass avonden in het zuiden. Op 17 mei bundelen UKF en SubQuake de krachten voor een gezamenlijke editie vol ratelende bassen en loodzware beats met op de line-up onder meer internationale grootheden als Loadstar en Dieselboy. De early bird tickets á € 7,50 (excl. servicekosten) zijn per direct verkrijgbaar via 013.nl.

In navolging van Calyx & Teebee en Delta Heavy op de vorige editie prijkt ook deze editie een grote RAM Records naam bovenaan het affiche. 2013 was hét jaar voor Loadstar. Met het album ‘Future Perfect’ gooide het duo (voorheen solo onder de namen Xample en Lomax) hoge ogen met een mix van drum ’n’ bass, dubstep, electro en house. Getuige hun Essential Mix komen al deze genres ruimschoots aan bod in hun vlammende livesets.

Tijdens deze vierde SubQuake editie staat één van de allerbeste Amerikaanse dj’s op de planken. Dieselboy was met het baanbrekende mix album ‘The 6ixth Session’ lange tijd recordhouder best verkochte drum ’n’ bass album ter wereld. Zijn label Human Imprint huisvest(e) onder meer The Upbeats, Evol Intent en DJ Fresh. Dieselboy heeft enkele producties op zijn eigen naam staan, maar heeft zich altijd gefocust op zijn kunsten als dj. Als een ware virtuoos schakelt hij in zijn sets vliegensvlug tussen de meest genadeloze nieuwe drum ’n’ bass tracks. Stilstaan is geen optie.

Vanavond vertegenwoordigen Guerilla Speakerz en BeauDamian de Doggtown beweging in 013. Guerilla Speakerz is bekend van de succesvolle FUSE avonden in Utrecht, waar afgelopen jaren menig bezoeker werd onderworpen aan de meest actuele, zware bass-muziek. De nieuwe Doggtown aanwinst BeauDamian voegt zich vanavond bij het Amsterdamse duo voor een speciale back2back2back sessie.

Met tracks op labels als Subway en Underslung Audio zijn de tracks van Adder (eerder bekend als Addergebroed) al een tijd niet meer weg te denken uit de platenkoffers van grote internationale dj’s als Datsik, Excision, KOAN Sound en SKiSM. De resident van SAW gaat vanavond meteen plankgas geven tijdens zijn openingsset.

SubQuake x UKF
Met Loadstar + Dieselboy + Guerilla Speakerz & BeauDamian (Doggtown) + Adder

Zaterdag 17 mei 2014 | aanvang 23:00 | zaal open 23:00

Tickets early birds €7,50 (excl. servicekosten) | Voorverkoop €10 (excl. servicekosten) | Avondkassa €12,50 | Jupiler Zaal | Voorverkoop per direct gestart.

Nieuwsoverzicht