013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht Marco Borsato in mei naar 013

Marco Borsato in mei naar 013

18 nov 2013

Marco Borsato komt in mei volgend jaar naar Tilburg. Op zondag 18 mei geeft de zanger een concert in 013. Borsato kan met gemak de belangrijkste Nederlandse zanger van de laatste twintig jaar genoemd worden. Zijn nieuwe album ‘Duizend Spiegels’ is net verschenen. Tickets kosten € 49 (excl. servicekosten) en zijn vanaf 22 november om 10:00 uur in de voorverkoop.

De afgelopen decennia kennen talloze hoogtepunten voor de razend populaire zanger. Zijn gigantische hit ‘Dromen Zijn Bedrog’ blijkt in 1994 een schot in de roos. Wat volgt is een loopbaan die welhaast overstroomt van de hoogtepunten. Tientallen hitsingles waaronder 18 (!) nummer 1-hits, platina albums, onderscheidingen, uitverkochte zalen en arena’s: Marco Borsato is zonder meer een van de populairste en belangrijke zangers in de Nederlandse pophistorie.

Samen met zijn vaste componist John Ewbank gaat Borsato gedurende zijn loopbaan muzikale uitdagingen aan. Telkens probeert het tweetal creatief verder te kijken en die insteek blijkt nog steeds zeer succesvol. De eerste twee singles van het nieuwe album ‘Duizend Spiegels’ komen beide bijvoorbeeld op nummer 1 in de hitlijsten terecht. De titel van dat nieuwe album heeft betrekking op de beleving van Borsato’s muziek. Iedere luisteraar heeft zo zijn of haar eigen herinneringen bij de diverse liedjes van de zanger.

Het effect van muziek is iets heel persoonlijks, zo beaamt de zanger. “Een lied heeft het effect van duizend spiegels. Een tekst wordt bij wijze van spreken door duizend mensen op duizend manieren geïnterpreteerd. En al die versies zijn even waar, omdat elke persoonlijke interpretatie uiteindelijk iets zegt over jezelf en over je eigen geschiedenis.” Dat Marco nu de intimiteit van de popzalen opzoekt, wekt dan ook geen verbazing. Zijn komende tournee brengt hem op zondag 18 mei naar 013.

Marco Borsato

Zondag 18 mei 2014 | aanvang 20:15 | zaal open 19:00

Tickets € 49 (excl. service- en transactiekosten) | Jupiler Zaal |

Voorverkoop vanaf 22 november 2013 | Let op: voor deze show gelden afwijkende servicekosten.

Nieuwsoverzicht