013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht Mooie onthulling van tegel voor Guus van Hove

Mooie onthulling van tegel voor Guus van Hove

15 jun 2012

Donderdag 14 juni kreeg de Walk of Fame Tilburg in de Alexanderstraat er een tegel bij. Het gaat om een tegel voor Guus van Hove, oud-directeur van 013. De familie van Guus onthulde de tegel. Guus van Hove overleed vorig jaar augustus op tragische wijze in Californië. Hij was een spil in het culturele netwerk in de stad en een gedreven cultureel ondernemer.

Verbinden. Dat woord kwam het meeste voorbij bij de onthulling van de tegel voor Guus van Hove, oud-directeur van 013. Verbinden. Van mensen, van muziek, van cultuur. Wethouder van Cultuur Marjo Frenk sprak die woorden, evenals Voorzitter van de Raad van Toezicht Walter Hamers. Het laat zien hoe de sterk de visie was van Guus.Het idee achter de tegel voor onze geliefde oud-directeur kwam van Trots-raadslid Joost van Puyenbroek. Hij wilde graag een eerbetoon aan Guus in Tilburg en waar kon dit beter dan op de Walk Of Fame? Dit straatje tussen de Heuvelstraat en Stadhuisstraat stamt uit 2009. Het idee was om een straatje te maken met tegels van bijzondere Tilburgers die veel voor de stad betekende. Alle tegels werden in 2009 gelegd. Op donderdag 14 juni 2012 werd er een uitzondering gemaakt, speciaal voor Guus. Hij zou vandaag 45 jaar zijn geworden.

Na mooie monologen van Marjo Frenk (“Wanneer ik een nieuwe cd had gekocht, reageerde Guus vaak met de woorden ‘hoe kon je dat nu doen?’”) en Walter Hamers (“Guus zou gezegd hebben: deze steen is niet voor mij, maar voor 013”) werd de steen onthuld door de vader en zus van Guus. Het laatste woord was aan Frank van Pamelen die ‘Where The Streets Have No Name’ van U2 naar zijn hand zette: “Deze straat draagt jouw naam”.

 
Nieuwsoverzicht