013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht Frens Frijns nieuwe directeur van 013

Frens Frijns nieuwe directeur van 013

03 jan 2012


De Raad van Toezicht van 013 Poppodium heeft Frens Frijns (Eindhoven, 1966) per 1 april 2012 aangesteld als nieuwe directeur-bestuurder.

Als oprichter en organisator van STRP Festival, het grootste kunst en technologie festival van Europa, is Frijns geen onbekende in de culturele sector. Zo was hij eerder programmamaker bij de Effenaar, Shine Festival directeur, cultuurmakelaar voor de gemeente Eindhoven, mede-initiator van eSphere en het 5MinutenMuseum. Daarnaast bekleedt hij een aantal culturele nevenfuncties zoals o.a. projectleider van Duurzame Innovatie Samenwerking Cultuurfestivals (DISC), een samenwerking tussen 10 Brabantse cultuurfestivals.
Frens Frijns is getrouwd en heeft twee kinderen.

013 heeft de tijd genomen om op zoek te gaan naar een vervanger van Guus van Hove om het verlies een plek in de organisatie te geven. Bureau PublicSpirit kreeg de opdracht om de werving en selectie te begeleiden. “We hebben een zorgvuldige en weloverwogen zoektocht gevolgd en hebben met Frens iemand die het 013 van nu kan consolideren en duidelijke ideeën en opvattingen heeft over het 013 van de toekomst. Geweldig, precies wat we zochten!”, aldus Walter Hamers, voorzitter van de Raad van Toezicht.

Frens Frijns: “Met pijn in mijn hart laat ik het STRP Festival achter, maar met nog meer plezier en bezieling ga ik het nieuwe avontuur bij 013 aan. Ik zie het als een prachtige uitdaging. Er zijn volop kansen in deze woelige cultuurtijden, die wil ik samen met het team van 013 oppakken en zo aan een mooie toekomst werken. Ik heb er zin in!” De komende maanden gaat Frijns ervoor zorgen dat het STRP Festival ook zonder hem verder kan. Beleidsplannen en subsidieaanvragen worden geschreven en jaarplannen uitgewerkt, zodat zijn opvolger het roer kan overnemen.

Foto credit: Boudewijn Bollmann 

Nieuwsoverzicht