013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht Poppodium 013 stapt over op Jupiler

Poppodium 013 stapt over op Jupiler

31 mei 2013


Vanaf zaterdag 1 juni vloeit het Belgische Jupiler bier door de tapkranen van het Tilburgse Poppodium 013. Tegelijkertijd krijgt de grote zaal een nieuwe naam: de Jupiler Zaal. Met een capaciteit van 2.200 bezoekers is dit de grootste zaal in het Nederlandse clubcircuit.

Volgens 013 directeur Frens Frijns is het een sterke en vooral lekkere keuze: “Jupiler is volop aanwezig in de livemuziekcultuur. De keuze van Jupiler past goed bij de hoge kwaliteit die wij in programma en gastvrijheid aan onze bezoekers willen bieden. Bovendien is Jupiler lekker bier en erg populair in de regio’s waar wij ons op richten. Het nieuws bracht bij onze medewerkers spontaan de handen op elkaar. Een goed teken”.

Jean-Jacques Velkeniers, marketing director van AB InBev, de brouwer van Jupiler: “Het afgelopen jaar zijn vele poppodia overgeschakeld op Jupiler, zoals Tivoli, Effenaar, Mezz en W2. Livemuziek en bier zijn een perfecte match. Poppodium 013 heeft een sterke naam in Nederland én daarbuiten en we zijn blij om met elkaar in zee te gaan. We verwachten dat de Jupiler Zaal van 013 al snel een begrip gaat worden bij de Nederlandse en de vele internationale muziekliefhebbers.”

Poppodium 013 is het grootste poppodium buiten de Randstad en trekt jaarlijks rond de 230.000 bezoekers. 013 organiseert live concerten, dance- en clubavonden, non-pop programmering en activiteiten gericht op beginnende muzikanten. Behalve de drie concertzalen – Jupiler Zaal, Kleine Zaal en Stage01 – zijn er in het pand een opnamestudio, zes oefenruimtes en twee cafés. Dit jaar viert 013 in november haar 15-jarig bestaan 

Nieuwsoverzicht