013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht In Flames in oktober exclusief naar 013

In Flames in oktober exclusief naar 013

29 apr 2014

Met In Flames haalt 013 dit najaar een metalnaam van formaat in huis. Deze grondleggers van de melodische death metal staan op maandag 20 oktober op het podium in Tilburg. De groep uit Göteborg, Zweden ondersteunt het elfde studioalbum ‘Siren Charms’ dat in september verschijnt. Voorverkoop start vrijdag 2 mei om 10:00 via 013.nl.

In Flames draait al lang mee en heeft zich sinds debuutalbum ‘Lunar Strain’ (1994) ontwikkelt tot een van Europa’s meest aansprekende en originele metalbands. De creatieve noodzaak om Iron Maiden-achtig gitaarwerk te koppelen aan brute deathmetal en deze bovendien te voorzien van keyboardpartijen is begin jaren negentig uniek. Koppel daaraan ook nog eens de uiterst strak gearrangeerde nummers van de heren en je hebt muzikaal goud in handen.

De groep uit Göteborg deelt die unieke sound met stadsgenoten Dark Tranquility en At The Gates. De drie bands beïnvloeden met dat baanbrekende geluid talloze bands in diverse genres. In Flames bestaat uit keiharde werkers en de output aan gedenkwaardige albums groeit gestaag. Schijven als ‘The Jester Race’ (1995) en ‘Whoracle’ (1997) zijn absolute genreklassiekers die de tand des tijds moeiteloos hebben doorstaan.

De progressiviteit wordt niet uit het oog verloren; vanaf ‘Reroute To Remain’ (2002) experimenteert de groep succesvol met andere populaire genres. In Flames klinkt daardoor ook direct een stuk toegankelijker. De Zweden injecteren meer pop, rock en melodie in de nog altijd strakke nummers. Met ‘Siren Charms’, dat voor september dit jaar op de planning staat, breekt een nieuw creatief hoofdstuk aan. En daar horen ook optredens bij. De vorige keer in 013 was ram uitverkocht, dus wacht niet te lang met tickets, gezien dit de enige show in Nederland is.

In Flames + support
Maandag 20 oktober 2014 | aanvang 20:00 | zaal open 19:00
Tickets € 29 (excl. service- en transactiekosten) | Jupiler Zaal | Voorverkoop start vrijdag 2 mei om 10:00 via 013.nl.
013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl

Nieuwsoverzicht