013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht Kensington na twee maal Kleine Zaal, nu naar de Jupiler Zaal

Kensington na twee maal Kleine Zaal, nu naar de Jupiler Zaal

01 mei 2014

De indierockers van Kensington staan op woensdag 10 december voor een optreden op het podium van 013. De groep uit Utrecht is momenteel een van Nederlands populairste bands met diverse hits, awards en uitverkochte optredens op het inmiddels indrukwekkende cv. De voorverkoop start op donderdag 1 mei om 10:00 uur.

2013 mag gerust een doorbraakjaar genoemd worden voor het Utrechtse viertal: een schoorsteenmantel die volgebouwd is met vele awards (onder andere een drietal 3FM Awards en een MTV Award), succes in de hitlijsten en ook nog eens uitverkochte zalen. Het succes is Kensington echter niet komen aanwaaien, de heren hebben de afgelopen jaren keihard gewerkt aan hun aanstekelijke, epische indierock-sound.

Al vanaf de oprichting in 2005 blijkt Kensington over ontzettend veel talent en ambitie te beschikken. De eerste releases op kleine labels vallen op door het professionele geluid en de erg sterke liedjes. Daarmee is een goede muzikale basis gelegd. Kensington wordt snel opgepikt door 3FM en de groep wordt door de omroep uitgeroepen tot Serious Talent. Op debuutalbum ‘Borders’ (2010) horen we een volwaardige band met een eigen gezicht en een origineel geluid.

De jongens uit Utrecht houden die stijgende lijn goed vast. De optredens worden steeds beter bezocht en ook het buitenland neemt kennis van de talentvolle groep. Wanneer het tweede album ‘Vultures’ (2012) verschijnt, heeft Kensington al opgetreden in de Verenigde Staten, Servië en Indonesië. Die toch al sterke livereputatie is verder verfijnd en de liedjes klinken weer scherper en pakkender.

2014 verloopt tot nu toe uitstekend. Als Ambassadeurs van de Vrijheid en met de gloednieuwe hitsingle ‘Streets’ op zak is er duidelijk weer aan een nieuw hoofdstuk in het succesverhaal aangebroken. Natuurlijk wordt er ook weer veel live opgetreden. Behalve festivals staat er dit najaar ook weer een clubtournee in de planning. Met twee eerder uitverkochte headlineshows in de kleine zaal van 013 is een promotie naar de Jupiler Zaal dan ook een logische stap.

Kensington
Woensdag 10 december 2014 | aanvang 20:00 | zaal open 19:00
Tickets € 17,50 (excl. service- en transactiekosten) | Jupiler Zaal | Voorverkoop vanaf 1 mei 2014

Nieuwsoverzicht