013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht Soulzanger Bo Saris in september naar 013

Soulzanger Bo Saris in september naar 013

07 mei 2014

Het Nederlandse soultalent Bo Saris komt voor een optreden naar 013. De zanger, voorheen bekend als Boris, staat op zaterdag 13 september op het podium in Tilburg om daar zijn gloednieuwe album ‘Gold’ onder de aandacht te brengen. Tickets kosten €17,50 (excl. servicekosten) en gaan vanaf vrijdag 9 mei om 10:00 uur in de voorverkoop.

Als winnaar van de tweede editie van Idols wordt de getalenteerde zanger Boris ten onrechte als een eendagsvlieg gezien. In tegenstelling tot andere winnaars van talentenjachten ontpopt juist hij zich tot een blijver van formaat. Zijn fantastische stem en de wil om de dingen op zijn eigen manier te doen geven daarin de doorslag. Het nieuwe album ‘Gold’, gemaakt onder zijn nieuwe artiestennaam, is kwalitatief een enorme stap voorwaarts: pakkende melodieën, memorabele hooks en natuurlijk die ijzersterke soulstem.

Bo Saris, zoals Boris zichzelf tegenwoordig noemt, heeft een stemgeluid dat herinneringen oproept aan een klassieke Motown-zanger als Marvin Gaye. Saris is sowieso een groot liefhebber van de muziekstroming en rekent Bill Withers, Prince en D’Angelo tot zijn grote invloeden. ‘Gold’ is het logische gevolg. De geest van de kwalitatieve Motown-sound is duidelijk te herkennen, maar hij voegt samen met producer Dre Harris (Usher, Robin Thicke, Michael Jackson) een heel eigentijdse draai aan het geluid toe.

Ontdaan van zijn voormalige talentenjacht-imago is de Nederlandse zanger nu echt creatief ontketend: een succesvolle Europese tournee, twee uitverkochte grote zaalshows in Paradiso op rij en een verdiende plek op het North Sea Jazz-festival komende zomer rekenen we tot de eerste hoogtepunten. In september volgen een aantal Nederlandse zalen, waaronder ook een ongetwijfeld spetterend soulspektakel in 013.

Bo Saris
Zaterdag 13 september 2014 | aanvang 20:00 | zaal open 19:00
Tickets € 17,50 (excl. servicekosten) | Jupiler Zaal |
Voorverkoop vanaf vrijdag 9 mei, 10:00 uur

Nieuwsoverzicht