013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht We hebben een nieuw geluidssysteem aangeschaft

We hebben een nieuw geluidssysteem aangeschaft

12 mei 2014

Vandaag kunnen we met grote trots bekend maken dat we met de aanschaf van het Adamson E15 geluidssysteem een volledig nieuwe muziekbeleving in de Jupiler Zaal hebben binnengehaald! Het is een noodzakelijke stap vooruit aangezien het huidige systeem al 16 jaar oud is en dus zowel qua systeemtechniek als qua geluidskwaliteit achterhaald is.

Noodzakelijk
“De urgentie van een nieuw systeem was al behoorlijk lang aanwezig,” vertelt Hoofd Productie Herbert van Sloun. “De staat van de huidige set, gecombineerd met de veranderde eisen vanuit de artiesten maakten deze stap hoogstnoodzakelijk.” Na maanden van uitgebreide demo's met een aantal uitstekende systemen kwam de set die het Canadese Adamson Systems aandroeg als beste uit de bus. De set voldoet aan de hoge eisen die zowel topacts als het publiek stellen aan een geluidssysteem. "Op basis van criteria als geluidskwaliteit, de ondersteuning van de organisatie achter het systeem, de rider-vriendelijkheid en de operationele kosten was de keuze voor Adamson de enige logische optie”.

Demo’s
Een selecte groep bezoekers kon al eerder genieten van het nieuwe geluid. Tijdens de shows van Beth Hart, The Opposites en Venice in november 2013 werd het systeem uitgebreid getest. Van Sloun: “Iedereen - het publiek, de 013-medewerkers en de geluidsmensen van de artiesten - werden letterlijk en figuurlijk weggeblazen door het geluid van de Adamson E15. We kunnen niet wachten tot het systeem binnen is”. De installatie van het PA-systeem vindt deze week (week 20) plaats. Tijdens het bass-evenement SubQuake op zaterdag 17 mei is het nieuwe geluid voor het eerst te horen.

Voor de audiofielen onder jullie zijn hier de details:
Het systeem bestaat uit achttien Energía E15-kasten - twee arrays van negen - opgehangen links en rechts van het podium met drie Spektrix-kasten aan weerszijden om als down-fill te fungeren. Vier Spektrix-kasten aan weerszijde zullen als in-fill worden gebruikt. De front-fill wordt verzorgd door vier Adamson Point Concentric PC 8 luidsprekers. Twee Point 12-luidsprekers worden gebruikt voor outfill en twaalf nieuwe Adamson Energía E218-subwoofers zullen zorgdragen voor het laag.

Nieuwsoverzicht