013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht Programma WOO HAH! compleet met o.a. Mos Def en Mr. Probz

Programma WOO HAH! compleet met o.a. Mos Def en Mr. Probz

16 mei 2014

Het WOO HAH! festival heeft haar muziekprogramma compleet gemaakt met het bevestigen van Mos Def, Mr. Probz, Hef & Crooks en met een greep uit het Belgische Eigen Makelij label met Safi & Spreej, Diamantairs en Tiewai. Een imposante lijst van meer dan 20 hiphopartiesten zal op 6 juli in de Tilburgse Spoorzone optreden, verspreid over drie verschillende podia. Eerder bevestigde de organisatie al onder andere Chance The Rapper (de enige show dit jaar in Nederland), Earl Sweatshirt, Danny Brown, Method Man & Redman en De Jeugd van Tegenwoordig voor het festival.


Met de toevoeging van de Amerikaanse rapper/acteur Yasiin Bey, beter bekend als Mos Def, de Nederlandse ster Mr. Probz (bekend van wereldhit ‘Waves’), rappers Hef & Crooks en een showcase van drie Belgische top acts van het label Eigen Makelij is de line-up van WOO HAH! er één geworden om van te watertanden. De complete line-up laat zowel nationale als internationale toppers zien, zoals Method Man & Redman, De Jeugd Van Tegenwoordig, Chance The Rapper, Danny Brown, Great Minds en Earl Sweatshirt.


Met rollen in grote Hollywoodfilms zoals ‘The Italian Job’, ‘The Hitchhikers’s Guide To The Galaxy’ en ‘Monster’s Ball ‘ zou je bijna vergeten dat Mos Def tevens een gevierd rapper is. Ruim voor zijn acteercarrière wist Mos Def met zijn maatschappijkritische debuutalbum ‘Black On Both Sides’ (1996) al diepe indruk te maken. Het talent maakte furore met Black Star en werkte samen met De La Soul, maar ook met artiesten uit bands als Bad Brains en Living Colour. We zijn ontzettend trots dat hij op 6 juli exclusief in heel Europa bij ons op de planken staat. Mr. Probz behoeft in feite geen introductie meer. De rapper en zanger scoorde niet alleen een nummer 1 hit in Nederland met ‘Waves’, maar ook in Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, België, Zwitserland en Noorwegen. Een performance van Mr. Probz is op eigen bodem inmiddels een zeldzaamheid met zijn overvolle internationale schema. Method Man & Redman mogen dan één van de bekendste internationale hiphopduo’s zijn, de broertjes Hef & Crooks zijn hard op weg om de Nederlandse tegenhanger te worden. Het Belgische label Eigen Makelij ten slotte, presenteert de drie beste en meest relevante hiphop acts uit eigen land, namelijk: Safi & Spreej, Diamantairs en Tiewai.


De complete line-up ziet er nu als volgt uit:

Method Man & Redman
Chance The Rapper
Mos Def
Earl Sweatshirt
Mr. Probz
YG
Danny Brown
De Jeugd van Tegenwoordig
Isaiah Rashad
Great Minds
Dret & Krulle
Typhoon + band 
Hef & Crooks
Digitzz
Reazun
Diggy Dex
Ares
Timmietex
Aer
Eigen Makelij presents: Safi & Spreej x Diamantairs x Tiewai

Naast deze muzikale acts zal het programma bestaan uit meerdere facetten. Op het gebied van spoken word, stand up comedy en skateboarding valt er ook voldoende te zien op WOO HAH!. Houd onze website www.woohahfestival.com in de gaten voor al het nieuws omtrent het hiphopfestival. 

WOO HAH! is een samenwerking tussen Mojo Concerts en 013 Poppodium. De Spoorzone van Tilburg is een unieke locatie in het centrum van Tilburg: een gebied voor kennis en innovatie waar heden en verleden samenkomen. De perfecte, rauwe en industrieel ogende locatie voor WOO HAH!. Tickets kosten €39 en zijn verkrijgbaar via Ticketmaster en www.woohahfestival.com

Nieuwsoverzicht