013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht The Baseballs in september naar 013

The Baseballs in september naar 013

19 mei 2014

Het Duitse rock ’n’ roll-gezelschap The Baseballs komt naar 013. De groep die bekend staat om hun pakkende bewerkingen van bekende hits als ‘Umbrella’ en ‘Candy Shop’ staat op zaterdag 27 september op het podium in Tilburg. Kaarten voor deze exclusieve Nederlandse show kosten €25 (excl. servicekosten) en zijn per direct in de voorverkoop gegaan.

The Baseballs wordt in 2007 opgericht in Duitsland en legt zich toe op het coveren van andermans repertoire. Maar het blijkt niet zomaar een tribute-band. De Duitsers hebben er een pakkende formule voor bedacht: bekende popliedjes krijgen een speciale rock ’n’ roll en rockabilly-behandeling. Enerzijds zorgt dat voor herkenning, maar het levert ook een frisse, speelse benadering van de nummers op.

Debuutalbum ‘Strike!’ (2009) doet het bijzonder goed in Europa. In Nederland behaalt het album de platinastatus en wordt de Rihanna-cover ‘Umbrella’ een gigantische hit. Op het podium blijkt de groep een sensatie. De vetkuiven en bakkebaarden passen volledig in het plaatje en de heren kunnen nog spelen ook. Guus Meeuwis nodigt The Baseballs zelfs uit om zijn grote hit ‘Het Is Een Nacht’ onder handen te nemen.

Op het nieuwe album ‘Game Day!’ (2014) vinden we nog steeds een aantal pakkende covers volgens het beproefde recept, maar het Duitse trio legt de nadruk toch echt op eigen composities. Een logische stap, aldus de heren zelf. De band bewijst dat ze de spirit van ouderwetse rock ’n’roll en rockabilly ook levend kunnen houden in hun zelfgeschreven nummers. Live levert die vernieuwde aanpak gelukkig nog steeds spetterende optredens op. Zo zal ook blijken wanneer de heren voor een exclusieve show 013 Poppodium aandoen!

The Baseballs
Zaterdag 27 september 2014 | aanvang 20:00 | zaal open 19:00
Tickets € 25 (excl. service- en transactiekosten) | Jupiler Zaal | Voorverkoop per direct gestart.

Nieuwsoverzicht