013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht Exclusieve clubshow Trivium in 013

Exclusieve clubshow Trivium in 013

19 mei 2014

LET OP: Death Angel heeft de hele tour gecancelled. Lees hier meer.

De Amerikaanse thrashmetal zwaargewichten Trivium en Death Angel zijn in de zomer op festivaltour in Europa, maar beide bands hebben een gaatje gevonden in hun drukke festivalschema om de krachten op 24 juni te bundelen in 013. Tickets kosten € 25 (excl. servicekosten). Voorverkoop is per direct gestart via 013.nl.

In 2011 stond Trivium al in een uitverkochte Jupiler Zaal met In Flames en een jaar later stonden ze zelf als headliner op de bühne met As I Lay Dying. Dat Trivium geen onbekende in 013 is moge dan ook duidelijk zijn. Met hun melodieuze thrashmetal/metalcore is de band inmiddels erg geliefd in dit genre. Vanaf het moment dat de groep het album ‘Ascendancy’ in 2004 uitbracht was het raak. Met strakke riffs, melodische breakdowns, keiharde screams en de ijzersterke, aanstekelijke zangstukken van zanger Matt Heafy brachten ze menig metalfan in extase. Sinds die tijd heeft Trivium zes studioalbums uitgebracht, waaronder het laatste album ‘Vengeance Falls’ in 2013, geproduceerd door David Draiman van Disturbed. Wereldwijd hebben ze meer dan 100 miljoen albums verkocht.

Death Angel draait sinds begin jaren tachtig mee in de thrashmetal scene. De band wordt gezien als een van de eerste én meest invloedrijke groepen die is voortgekomen uit de opbloeiende “Bay Area thrashmetal scene”. Opgepikt door Kirk Hammett, gitarist van Metallica, namen ze in 1985 als zestienjarigen een demo op. Niet veel later volgde het debuutalbum ‘The Ultra-Violence’. In 1991 besloot de band uit elkaar te gaan, maar na een benefietoptreden in 2001 en een aantal optredens in 2002 besloten ze toch om de band nieuw leven in te blazen. Op het meest recente album ‘The Dream Calls For Blood’ is duidelijk te horen dat Death Angel nog altijd een band is om rekening mee te houden. De band staat garant voor een show op hoog tempo met knallende thrashriffs.

Trivium + Death Angel
Dinsdag 24 juni 2014 | aanvang 20:00 | zaal open 19:00
Tickets € 25 (excl. service- en transactiekosten) | Jupiler Zaal | Voorverkoop start per direct

Nieuwsoverzicht