013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht Slayer met Gojira naar 013 voor exclusieve clubshow

Slayer met Gojira naar 013 voor exclusieve clubshow

31 mei 2014

’s Werelds meest gerespecteerde metalband Slayer komt deze zomer terug naar Nederland voor een exclusieve clubshow. Het legendarische viertal uit Amerika staat op donderdag 3 juli op het podium in 013. De grootste Franse metalband ooit, Gojira, komt mee op deze co-headline tour. De voorverkoop start per direct.

Al sinds het begin van de jaren tachtig is Slayer heer en meester in de wereld van de extreme muziek. Met een spijkerhard geluid eist men direct de aandacht op en met het klassieke ‘Reign In Blood’ (1986) maakt de band zich vervolgens bij vriend en vijand onsterfelijk. De no-nonsense aanpak, gecombineerd met een compromisloos geluid en een eigenwijze houding resulteert in vele uitstekende albums en een ongekende populariteit die na ruim dertig jaar nog steeds onvoorwaardelijk groot is.

Samen met Metallica, Anthrax en Megadeth behoort de groep tot de zogenaamde ‘Big Four’, de vier beste en meest invloedrijke thrashmetalbands ter wereld. Van al die vier blijft Slayer gedurende de gehele loopbaan creatief als enige zeer consistent. Zelfs na het overlijden van gitarist en mede-oprichter Jeff Hanneman in 2013 blijft de groep keihard doorgaan. Het behoeft dan ook nauwelijks betoog dat Slayer op het podium nog steeds niet te kloppen is.

Dat Slayer op 3 juli in 013 staat is goed nieuws voor alle fans. Nog beter nieuws: Slayer komt niet alleen naar Tilburg, maar neemt ook de Franse zwaargewichten van Gojira mee op deze co-headline tour! De band timmert al jaren zeer verdienstelijk aan de weg en dat leverde al fenomenale platen op zoals ‘From Mars To Sirius’ en ‘The Way Of All Flesh’. Maar met de laatste worp ‘L’Enfant Sauvage’ is de band eindelijk doorgeschoten naar de absolute top van het genre. De progressive deathmetalband, die al jaren teksten schrijft over natuur, milieu en onze planeet, is vooral live niet te versmaden. Gojira staat bekend als één van de allerstrakste metalbands die er momenteel rondloopt! De voorverkoop voor deze show start per direct.

Slayer + Gojira
Donderdag 3 juli 2014 | aanvang 20:00 | zaal open 19:00
Tickets € 40 (excl. servicekosten) | Jupiler Zaal | Voorverkoop vanaf zaterdag 31 mei

Nieuwsoverzicht