013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht The Boxer Rebellion in november naar 013

The Boxer Rebellion in november naar 013

10 jun 2014

The Boxer Rebellion komt dit najaar terug naar Nederland. De band staat op zaterdag 15 november in 013 voor een optreden. Met het vorig jaar verschenen album ‘Promises’ heeft de groep definitief de stap naar de hoofdklasse van de indierock gezet, getuige steevast uitverkochte optredens en een plek op het Pinkpop-festival afgelopen weekend. Tickets kosten €17,50 en gaan vanaf woensdag 10 juni om 10:00 uur in de voorverkoop.

Begin deze eeuw opgericht in London weet The Boxer Rebellion snel naam te maken in undergroundkringen met pakkende, ietwat donkere indiepop. De groep weet daarin op de juiste punten fraaie muzikale nuances te leggen en valt bij liefhebbers van Editors en Interpol goed in de smaak. Het geluid ontwikkelt zich en wordt steeds pakkender en grootser. Een hoofdrol in de eredivisie van de indiepop lijkt dan ook een kwestie van tijd.

Op het vierde album ‘Promises’ (2013) boekt The Boxer Rebellion op alle terreinen een behoorlijke creatieve vooruitgang. De nummers, de productie, overal wordt er zodanig gewerkt aan het algehele geluid dat het eindresultaat een verbluffende mooi album oplevert. Zonder de muzikale identiteit te verloochenen, plaatst de groep zich nadrukkelijk in de voorhoede van de indierock. De single ‘Diamonds’ wordt een grote hit in Nederland. Het fraaie nummer eindigt zelfs op nummer 2 in de 3VOOR12 Song Van Het Jaar-lijst.

Met een bijna stadion-fähig geluid weet The Boxer Rebellion nu ook grotere mensenmassa’s voor zich te winnen. De kleinere clubs behoren dan ook tot het verleden, getuige eerdere - uitverkochte - optredens begin 2014 in grote zalen. Na een succesvolle show op Pinkpop, maakt de band bekend dat er dit najaar weer een aantal Nederlandse clubdata in de agenda staan. Het viertal slaat 013 gelukkig niet over en staat op 15 november in de Jupiler Zaal voor een ongetwijfeld onvergetelijk optreden.

The Boxer Rebellion
Zaterdag 15 november 2014 | aanvang 20:00 | zaal open 19:00
Tickets € 17,50 (excl. service- en transactiekosten) | Jupiler Zaal | Voorverkoop vanaf woensdag 11 juni

Nieuwsoverzicht